Ето как ще изглеждат рекламите в Instagram

13
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Преди няколко седмици, Instagram потвърди това, което всички очаквахме – рекламите. Спонсорираните публикации ще се появят през следващата седмица, но социалната мрежа реши да ни покаже как ще изглеждат рекламите предварително.

В блог пост Instagram показа, че рекламите ще са напълно идентични с нормалните публикации. Изключение прави банерът „Sponsored“ в горния десен ъгъл, както и допълнителният бутон „…“ в долния десен ъгъл. С този бутон ще можете да скривате реклами и да давате обратна връзка за спонсорирани публикации. Примерната реклама сама по себе си е на Instagram и ще бъде първата, която ще видят Instagram потребителите в САЩ. Също така примерът е за мобилни устройства, което означава, че не можем да бъдем сигурни как ще изглеждат спонсорираните публикации при уеб интерфейс.

„Ако видите реклама, която не представлява интерес за вас, можете да натиснете „…“ по-долу, за да я скриете и да дадете обратна връзка защо сте го направили. Това ще ни помогне за в бъдеще да ви показваме по-интересни реклами.“

В началото Instagram ще работи с популярни рекламодатели като Adidas, Ben & Jerry’s, Burberry, General Electric, Levi’s, Lexus, Macy’s, Michael Kors, PayPal и Starwood.

„Искаме рекламите да са креативни и обвързващи, затова стартираме с няколко марки, които вече са важни членове на Instagram обществото,“ пишат от социалната мрежа.

Независимо дали ни харесва или не, рекламите в Instagram стават реалност. И ако погледнем от гледна точка на Facebook, това е първият път, когато Facebook ще печели от приложението, което закупи преди година за 1 млрд. долара.