Търг за „Майбах“ уволни военни шефове

3
Добави коментар
mignews
mignews

Скандален търг с части на танковете „Майбах“ коства поста на шефа на военното дружество „Снабдяване и търговия“ Ваньо Кръстев. Още в петък министърът на отбраната Ангел Найденов е посочил вратата на ръководството на структурата, определила нищожна цена за купуването на частите от танковете.

Според източници във военното министерство Кръстев пуснал конкурса за продажбата им на цена от общо 48 хиляди лева за частите на 33 бойни машини. Миналата година стойността им била оценена от комисия в същия състав за около 200 хиляди лева. Това означава, че при сегашната оценка частите за един „Майбах“ биха се продали за около 1200 лева. Не е ясно обаче какво е променило толкова драстично цените за по-малко от 12 месеца.

В момента, в който разбрал за нагласения търг и скандално ниските цени за техниката, Найденов е назначил нова експертиза за определяне на базисна цена на техниката, уточниха от министерството.

Военният министър е възложил и на Военна полиция да извърши проверка във връзка с несъответствията. На мястото на Кръстев, изкарал на поста си малко повече от 2 месеца, Найденов е назначил Емил Петров.