Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Как да повишим хормона на растежа по естествен път

24
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

   Хранителни добавки повишаващи Хрмон на растежа

Природни стимулатори на растежния хормон са чудесен начин да подобрите вашите постижения в залата.Не само това и вашето здравословно състояние.Повечето от GH стимулаторите съдържат като основни съставки аргинин, орнитин, глутамин, лизин, глицин и гамааминобутирична киселина. Те усилват многократно ефекта от интензивното физическо натоварване и са създадени да отговорат на нуждите на съвременния спортист или фитнес любител.Комбинацията от посочените по-долу хранителни добавки стимулира отделянето на хормона на рас­тежа.Да се покачи нивото както на тестостерона, така и на хормона на растежа е най-до­брия начин да бъдем в стабилно анаболно състояние.

 

 

Какви положителни ефекти можете да очаквате от приема на GH стимуланти:

 

►  Води до увеличаване на мускулната маса и сила,

►  значително намаляване на подкожната мазнина,

►  повишаване нивата на протеиновата синтеза,

►  стимулиране на имунната система 

►  увеличаване задръжката на калций в костите, като по този начин те се заздравяват.

►  подпомага преодоляването на стреса вследствие физическото натоварване,

►  действа успокояващо на мозъчните клетки и подобрява качеството на съня

 

 

 Времето когато може най-много да се повиши хормона на растежа е по- време на тренировка и докато спим.Така че използвайте тези периоди ,за да може да извлечете максимум от вашите тренировки и възстановяване!!

Както казахме по-горе повечето от GH стимулаторите съдържат като основни съставки аргинин, орнитин,лизин, глутамин,агматин, глицин и гамааминобутирична киселина. Първите три може да заедно в подходящо съотношение в следните суплементи.

 

 

 

Глутамин е следващия поред в списъка от суплементи за повишаване хормона на растежа по естествен път

Тази аминокиселина има разнообразни ефекти върху ор­ганизма, като най-важния е повишаване нивото на хормона на растежа. Изследванията са показали, че при приемане на глутамин като суплемент, нивото на хормона на растежа се повишава след 90 минути. Предполага се, че глутамин сти­мулира продукцията на аргинин в бъбреците. Другият възмо­жен механизъм е чрез превръщането му в глутамат – мощен стимулатор на хормона на растежа.

 

 

L-Arginine / Аргинин-стигнахме и до аргинина ,може би най-използвания от всички посочени в тази статия.

Всеки човек има нужда да приема достатъчно количество аргинин, завишени нужди се появявят при растежа на децата, хората които практикуват някакъв спорт, хората с по-високо тегло  и възрастните хора.Приемането на аргинин от трениращи хора подсилва така ще тренирате по-тежко без да претренирате от високата интензивност на тренировките.
L-аргининът участва в протеиновия синтез в организма.

 

Агматин е новия играч в групата на суплементите които стимулират хормона на растежа.

Какво е агматин?-Agmatine-следващото поколение Аргинин! За ползите от Agmatine  тепърва ще слушаме много, и науката непрекъснато намира нови приложения за използването му, не само като продукт за изграждане на маса и мускулно напомпване, но също така за общо здраве и дълголетие. Но вече е факт ,че всички нови Азотни бустери ,стимулатори хормона на растежа и Стимулатори на тестостерона са го включили в състава си, като основна съставка.

L-аргинин алфа-кетоглутарат (AKG) е условно есенциална аминокиселина, която е предшественик на азотния оксид, с характерното разширяване на кръвоносните съдове,за да се достави повече кислород и хранителни вещества  в мускулите. Чрез свързването на L-аргинин да AKG, превръщането на азотен оксид е увеличено и има максимално увеличаване на нивата на хормон на растежа в кръвта.

Габа

Аминокиселината гама-аминобутирова играе ролята на невромедиатор в организма. Има разнообразен ефект върху ор­ганизма, подобрява съня, когато се взема вечер и стимулира отделянето на хормона на растежа. Това е доказано при много изследвания, последното правено през 2008 година. Хора, ко­ито вземали Зг Габа преди тренировка повишават нивото на хормона на растежа 200% след тренировка и около 400% през време на почивка.

Алфа – глицерофосфорилхолин се получава от соев лецитин и всъщност представлява източник на холин. Подобрява ми­словната функция, повишава продукцията на ацетилхолин и стимулира отделянето на хормона на растежа

 

Начин на прием на Хранителни добавки повишаващи Хрмон на растежа

 

 

Най-често срещаните въпроси за  Хормон на растежа

хормон на растежа цена

хормон на растежа странични ефекти

хормон на растежа за височина

хормон на растежа стимулиране

китайски хормон на растежа

хормон на растежа изследване

хормон на растежа цикъл

хормон на растежа за деца