Естетичната еротика на Руслан Лобамов

0
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Украинският фотограф Руслан Лобамов е професионалист и ценител на женското тяло. Комбинацията от тези две неща е идеалната среда, в която се оформят черно-белите му фотоси – истинско пиршество за естетските ни сетива.

Артистът подбира внимателно компопзициите на своите творби, така че, веднъж погледнали ги, да искате цяла вечност да се взирате в тях. 

Руслам Лобамов акцентира не само върху модела, но и върху детайлите, влизащи в кадъра. По този начин той внушава у нас, захласнатите зрители, атмосферата, която е нужна, за да се потопим в творбите му. 

ruslanlobanov.livejournal

„Голотата – твърди авторът – е инструмент за предаване на емоции и настроения, а аксесоари като часовници или обувки помагат за изостряне на възприятието. Аз не се занимавам с актова фотография в прекия смисъл, интересувам се от атмосферата, създадена от голото тяло и заобикалящото го пространство“. Ето защо и фотографиите му не изглеждат като обикновените вулгарни еротични снимки за гланцираните списания, а като завършена художествена творба.

Въпреки това, авторът снима за редица известни списания и марки, сред които украинският Playboy, Blur, Kleo, L’Oreal Paris, WOG и много други.

Още черно-бели прелести от украинския фотограф можете да намерите в нашата галерия.

Руслан Лобанов