Hyundai Genesis седан: Новият луксозен седан и за Европа

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Корейският автомобилен гигант Hyundai хвърли светлина върху новия луксозен седан от висшия клас Genesis, който от 2014 г. ще се предлага и в Европа.

Още по темата

Повече за Hyundai

» Всички новини
» Всички тестове

С представения по време на автомобилното изложение в Детройт в началото на 2013 г. концепт Genesis HCD-14 корейците разбулиха предстоящия модел от висшия клас, който ще се изправи не само на американския пазар, но ще се конкурира и с немските автомобили от премиум сегмента.

По отношение на дизайна корейците искат да избегнат консервативната линия и с „Fluid Sculpturе“ стилистиката са амбицирани да придадат на модела по-спортна визия. Обновеният пакет за безопасност включва Pre-Safe система, нови колани и по-твърда структура на каросерията. В допълнение моделът със задно задвижване ще бъде оборудван с усъвършенстван тракшън контрол и електрическо сервоуправление с променбиви настройки. В листата с опции на Hyundai Genesis за първи път се предлага променливо задвижване на четирите колела. За задвижването на автомобила разположение ще бъдат ревизиран 3,8-литров мотор, V8 двигател с 350 к.с., както и петлитров V8 с 450 к.с.

Новият Hyundai Genesis седан ще бъде на родния корейския пазар още през настоящата година, а на останалите пазари – през 2014 г.