След 18 години Roxette се завръщат с ново live DVD

17
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Като се има предвид, че Roxette е една от най-успешните скандинавски групи, крайно време беше да бъде направен документален филм за тяхната феноменална кариера.

Харесай страницата ни във Facebook

И имайки предвид, че групата е свирила пред 1.5 милиона души в 46 страни по време на тяхното сензационно турне през 2011-2012, с което те се завърнаха, крайно време беше и за концертен филм, който да показва къде стои днес тази величествена и подмладена група.

Всичко това и много повече е включено в колекцията от Blu-ray/DVD/CD „Roxette Live: Travelling The World“, която ще бъде издадена на 6-ти декември, правейки я най-желания коледен подарък за всеки фен на Roxette по света.

Факт е, че Roxette нямат филмов  материал с техните изпълнения на живо от „The Johannesburg Concert“ насам, който е записан на концерт по време на „Crash! Boom! Bang!“ турнето пред 52 хиляди човека на 14-ти януари 1995. Като се приеме, че Marie Fredriksson се бореше с тежка форма на тумор в мозъка след 2000-ната година, паузата между златните години на групата и неочакваното завръщане по световните сцени през 2011-2012 бе изпълнена от огромно количество отчаяние, надежда, драматични обрати, които повечето банди преживяват за цял живот. Всичко е тук.

За начало DVD-то представя цялостно лайф шоу, включващо 90 минути от най-вдъхновяващите и пълни с енергия изпълнения на сцена от Roxette, записани в градовете Куритиба в Бразилия, Кордоба в Аржентина и Сантяго в Чили. По това време на годината дългите пътувания заради турнето са превърнали бандата в безмилостна рок машина, със сякаш никога не свършваща енергия.  От откриващата песен „Dressed For Success“ до вдъхновяващото припяване на последния бис „Church Of Your Heart“,  филмът е едно брилянтно свидетелство за възторжената атмосфера по време на Южноамериканското турне през пролетта на 2012.

Освен концертния, колекцията включва и пленителния документален филм „It All Begins Where It Ends“, сниман по време на 18-те месеца, когато Roxette изживяват своето уникално завръщане на световните сцени. Бандата е следвана бекстейдж, в автобуса, с който пътуват, по летищата, когато се срещат с фенове от целия свят и е възможно да бъдат чути истории за музикалната им кариера, която надхвърля и най-смелите мечти на Marie Fredriksson и Per Gessle.

В колекцията се намира и CD с изпълнени на живо 16 парчета на Teatro Caupolicán в Сантяго, Чили на 12-ти май 2012 – шоу, което според групата е най-връхната точка по време на тяхното турне. Следват и всичките допълнителни материали: веселите бекстейдж филми по пътя на Per Gessle, преди и след шоутата, и по време на записването на албума „Travelling“. Има и интервю с китарния техник Mikael Nogueira- Svensson, който повдига завесата около живота на сцена, близо до прожекторите.

Едновременно с издаването на колекцията ще бъде пусната и дигитална версия на CD-то с лайф изпълнения от Teatro Caupolicán в Сантяго за даунлоуд и стрийминг. Тя ще включва и две бонус песни: „Silver Blue“, любимата песен за живо изпълнение на феновете по света, които принуждават Roxette да я добавят в сет листата си и акустичния вариант на „Church Of Your Heart“, изпълнена на бис.

Всичко на всичко, разкошна колекция, която за истинските фенове на Roxette ще означава, че Коледа е подранила тази година. „Roxette Live: Travelling The World“ ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Коментари

коментар(а)