Интересни модели за календари 2015

1
Добави коментар
optimalprint
optimalprint

Случва ли ви се често да видите интересни календари? На мен лично не и затова си поставих за цел да събера на едно място всички креативни решения, които ми попаднат в ръцете или пред очите. Фирмите залагат основно на сигурните и изпитани предложения, но за съжаление те не са толкова запомнящи се, колкото моделите в тази публикация. Стандартните календари включват изписан съответния месец, а отдолу, в таблична форма са датите. Ако вече започвате да се убеждавате, че е добре да поемете риска за нещо по-разчупено, задължително имайте предвид, че не всяка визия ще бъде успешна. Важно е календарът да бъде запомнящ се, използваем и също така подходящ за бизнес сферата, в която работите. Разбира се в тази статия ще дам за пример само календари, изработени от хартия или картон, но съществуват и много други интересни модели, изработени от различни материали.

 

КАЛЕНДАР ТОПОГРАФСКА КАРТА

Автор: TBWA Istanbul

Този календар е създаден по поръчка на Land Rover от TBWA Istanbul и съдържа по един лист за всеки ден от годината. За всеки месец е избран различен цвят на хартията, като по този начин се създава усещането, че се наблюдава истинска топографска карта. Разбира се тази идея напълно подхожда на приключенския дух на Land Rover, чиито автомобили са високопроходими. Освен календариума върху всеки лист е изписан и броят на дните, които остават до края на годината.

 

КАЛЕНДАР С LED ДИСПЛЕЙ

Този календар е изработен изцяло от хартия, но за сметка на това датите и месеците се визуализират сякаш наблюдавате LED дисплей. За целта са отпечатани 365 картона с различни по големина и форма правоъгълници. Благодарение на тях при поставянето им най-отпред в кутията се визуализира съответния ден и месец. Всеки месец е изработен върху различен цвят картон.

 

КАЛЕНДАР С РАМКА ЗА СНИМКА

Автор: Jihye Lee

Проектът е съставен от 12 листа картон с различен цвят. Всеки от тях е лазерно изрязан по начин, по който се образува красива рамка за снимка. Листата са слепени помежду си чрез специално лепило, използвано при листчетата за многократно залепване. Освен като поставка за снимка, календарът може да се ползва и като огледало.

 

ТЕМПЕРАТУРЕН КАЛЕНДАР

Автор: vizhu_design (Instagram)

Това е най-обикновен работен календар, но с необикновена глава. Вместо стандартните рекламни послания, там е поставена празна скала, върху която може да отбелязвате температурата през всеки ден от годината. Така в края на периода ще имате една много интересна и полезна статистика. Разбира се може да приложите и други интересни идеи върху толкова скучните счетоводни календари.

 

ВЕЧЕН КАЛЕНДАР

Автор: РА Орхидея

Този вечен календар е съставен от отделни части за отбелязване на деня, месеца и датата. Отбелязването на месеца и датата, става чрез завъртане на съответния кръг, а на деня – чрез преместване на прозорчето. Върху календара може да се постави обемен стикер с лого на фирмата или пък директно да се печата върху неговите части. Страхотна идея за календар, който може да ползвате не една, а няколко години.

 

КРЪГЪЛ КАЛЕНДАР

Едно доста интересно предложение, което може да се използва в различни случаи. Особено полезни са за отбелязване на важни дати върху снимки, картички или проекти. Чрез тях може да се отбелязва и срок на годност и каквото друго се сетите. Тези кръгли календари могат да бъдат изработени от стикерна хартия или картон с различни размери, според нуждите на всеки.

 

КАЛЕНДАР ОТ САЛФЕТКИ

Автор: Stas Aki

Този календар е създаден през 2009-а година, но чрез смяна на надписите върху опаковката, се получава един от възможните вечни календари. В картонената кутия разполагате с 12 отделни опаковки със салфетки. Всяка от тях има надпис за кой месец се отнася и колко салфетки съдържа, след което са подредени датите от месеца. Единственият проблем е, че ако ползвате повече салфетки, ще трябва да си поръчате няколко календара

 

КАЛЕНДАР ОТ ЛЕПЯЩИ ЛИСТЧЕТА

Автор: Andrei Slobtsov

Всички сте виждали жълтите лепящи листчета, на които си записваме нещо, след което ги лепим на видно място. Авторът на този календар е използвал точно тях. Всяка дата е поставена на отделно листче. Преди да тръгнете за работа, отлепяте листчето и го слагате в портфейла си.

 

КАЛЕНДАР НА НАСТРОЕНИЯТА

Автор: Brigada Creativa

Това е серия от календари, които залагат на различни аспекти от живота. Първият носи името „Как премина денят ти?”. Всеки ден от годината е представен като емотикон, който собственикът на календара следва да нарисува, в зависимост от това, как е преминал денят му. Опциите са: много добре, добре, нормално, лошо и много лошо. Характерно за този календар е, че той не е обвързан с Нова година. Може да започнете попълването му, когато прецените и след 365 дни да прецените каква е била годината за Вас.

Друг календар от тази серия е „Love life, day by day“, при който 365-те дни са представени под формата на сърце. Всяко едно от тях е разделено на 4 зони, които се виждат от снимката. В зависимост от това как е преминал денят с партньора Ви се оцветява в червено всяка част от сърцето. Колкото по-червен е календарът, толкова повече любов е имало във Вашата двойка. Този календар също може да бъде започнат по всяко време на годината (например на Свети Валентин, годишнина и т.н.)

 

ОЩЕ ЕДИН ВЕЧЕН КАЛЕНДАР

Автор: July art магазинче

Ръчно направен календар със специално изработена поставка. Календарът се състои от 2 кубчета, чрез които се променя датата. Чрез други 3 кубчета се посочва месеца, който е в дадения момент. Този календар може да Ви служи вечно, стига да се отнасяте внимателно с него.

 

КАЛЕНДАР ОТ КИБРИТЕНИ КЛЕЧКИ

Автор: Yurko Gutsulyak

Идеята за създаването на този календар е той да бъде толкова уникален, че представянето му да се превърне в изключително събитие. Тъй като става въпрос за енергийна компания, то концепцията с кибритени клечки напълно се вписва в зададените изисквания. Всеки месец е разположен на отделна страница в този календар. На страницата има толкова кибритени клечки, колкото са дните, а самите те са напълно безопасни.

 

OФТАЛМОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

Автор: Andrew Ackroyd

Не е задължително да имате проблеми със зрението, за да изберете този календар. Авторът му е заложил на познатите табла за преглед на зрението. Календарът има магнитна основа, а датите се визуализират с помощта на лупа.

 

ЩАНЦОВАН 3D КАЛЕНДАР

Автор: Iwona Duczmal

Този календар печели голямата награда в надпреварата за стенни календари и коледни картички VIDICAL през 2012-а година. Всеки месец е на отделен лист, върху който се прорязани различни фигури. По този начин се създава илюзията за обем. Листът е залепен върху друг, който е с различен цвят. Датите могат да бъдат прорязани и по този начин изглеждат като напечатани с различен цвят.

 

ИЗЧЕЗВАЩ КАЛЕНДАР

Представяли ли сте си календар, който в края на годината ще е празен? Ето го и него – датите в този календар са направени от материал, който може да бъде изтрит с монета, точно както познатите карти от различни игри с награди. По този начин в края на годината ще имате един изцяло бял календар.

 

КАЛЕНДАР ТОСТЕР

Автор: DooDaaStudio

Календарът се състои от кутия под формата на тостер с прорязан отвор, в който се поставят месеците. Самите те са под формата на шест препечени филийки. Всяка от тях съдържа по два месеца – един на лицето и един на гърба. Специалното изрязване в долната част позволява закрепването им върху отвора на тостера.

 

МОДЕН КАЛЕНДАР

Автор: Akram Dohjoka

Този календар е разделен в 4 сезонни колекции. В зависимост от месеца дължината на месеца е различна. Самите обекти с месеците се закачат чрез метална закачалка.

 

ТЕХНОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

Автор: Muhammad Anees Idrees

Предизвикателство пред авторите на календара за 2012-а година на Samsung е да изготвят дизайн, който да отразява техническото превъзходство, новаторските постижения и творческите сили на компанията. Крайният резултат е календар със специфична форма, който позволява представянето на голяма по обем информация в компактен размер.

 

КАЛЕНДАР ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ

Автор: Gianluigi Marabotti

Интересно решение за книжарници или книгоиздатели. Обикновено чрез остатъци от хартията при печат на различни материали се изработват тези елементи за отбелязване. Най-често те се използват с рекламна цел, а защо не и за календар.

 

ЗОДИАКАЛЕН КАЛЕНДАР

Автор: Tianzhen Huang

Авторът залага на китайските зодиакални знаци за изработката на този календар, който се състои от 12 карти. Самите те са поместени в метална кутия. По същия начин могат да се изработят и карти за игра, при които всяка карта да бъде отделна седмица от календара. След изтичане на годината тези карти ще останат полезни и за забавление.

 

КАЛЕНДАР ЧАСОВНИК

Автор: Ken Lo

Календарът е създаден за производителите на хартия „Antalis” и показва връзката между дата и време. Листата, на които са календариумите, са прекъснати по средата чрез перфорация, която се къса в края на месеца и отдолу се появява новият месец. Часовникът остава използваем и след края на годината.

 

НАСТОЛЕН КАЛЕНДАР КУБ

Автор: Philip Stroomberg

Още един календар, изработен за производител на хартия – „Igepa” през 2013-а година. Представлява кубче, изработено от картон, което има 6 колони, с перфорирани елементи. Във всяка група има по два месеца с по една дата на лист. За да се изравни броят на елементите на определени места са поставени цитати от известни личности.

 

КАЛЕНДАР ПОСТАВКА ЗА ЧАША

Автор: Paragon Marketing Communications

Интересно предложение за заведения и хотели. 12 поставки за чаша, изработени от картон с двустранен печат. От едната страна е поставен календариума, а от другата – послание. Кръглата форма е идеална в комплект с поставка.

 

КАРТОНЕН КАЛЕНДАР

 

КАЛЕНДАР ОБЕКТИВ

Този календар е проект, който видях в instagram, но с доста усилия би могъл да се превърне в реалност от картон. Определено е интересен вариант за професионални фотографи, студия и любители на фотографията.

Очакваме Вашите запитвания за календари. Може да разгледате и предлаганите от нас варианти в електронния ни магазин.

Текст: Антон Даскалов

Related