Дупка на пътя се оказа пещера

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Дълбоката дупка, зейнала като килер на новия асфалт на Карловско шосе, е запушена. Ремонтът е направен веднага след като “Марица” алармира общината за авария в района на “Петрол”. Главният инженер на общината Йордан Калев заяви, че проблемът е с канализацията и че ВиК ЕООД са отстранили повредата. Асфалтът беше положен през миналата зима.Няма наше съоръжение на мястото ­ водопровод или канал, където се намира дупката, заяви вчера управителят на ВиК Манол Генов. В събота техник веднага е отишъл на място, след като от общината беше подаден сигнал. Открити са бетонни плочи, а под тях – пещера, съобщава „Марица“. Много вероятно е тя да се е получила от раздвижване на пластове, обясни Генов. Така че нека не се оправдават с нас, допълни той. Не се е наложило ВиК ЕООД да кърпи ямата, защото там няма никакви съоръжения на фирмата.

Междувременно на още едно място – бул. “6-ти септември”, се наложи авариен ремонт. Настилката, положена преди една година, беше разкопана заради подмяна на водопровод. Тръбите бяха подменени и вероятно пак са се спукали, каза инж. Йордан Калев.

От ВиК ЕООД обаче отрекоха. На “Шести септември” пред ресторант “Стадиона” има стар водопровод ­ от бившето кино “Кочо Честеменски” до поликлиниката. Той не е давал аварии досега. Не е ясно защо не е сменен, когато е правен ремонт през 2004-а, коментира Манол Генов. Той допълни, че миналата година е имало повреда, където е сменяна тръба, но на друго място. /БЛИЦ