Очарователни колиета от подръчни материали

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Все по-често в ежедневието се сблъскваме с готови фрази, от типа на „лимитирана серия”, „специално изработено”, „единствена бройка”… Всъщност, това е елегантното замаскиране на продукт, който струва повече от друг, подобен на него.

Преди всичко – ние сме жени! Тези думи надали ще ни спрат да си купим нещо, дори напротив- ще ни подтикнат още повече. Особено щом става дума за бижута, този така любим наш аксесоар.

Предлагаме ви вариант, с който може да спестите средства, а едновременно с това ще се сдобиете с наистина специално изработено бижу от личната ви лимитирана серия.

Майсторенето на различни украшения е занимание, превърнало се в мода. Но тази мода наистина я разбираме! Освен че не е никак трудно, е и страшно разтоварващо. В настоящия материал ще ви покажем как да си направите гердан с топчета и колие тип „яка“.

Мъниста, топчета и стари бижута – всичко може да влезе в употреба. А ако нямате налични материали, то в малките арт магазинчета, които в последно време се срещат все по-често, ще намерите всичко необходимо, за да сътворите вашето идеално колие.

Нужни са ви само кожена или текстилна каишка и творчески заряд. След като сте си избрали желаните елементи за вашия нов аксесоар, започнете с нанизването. Може да поставите различните части една до друга, но може и да стоят разделени посредством възелчета. За целта връзвате възелче в началото на композицията, подреждате елементите, както сте решили предварително, а когато сте готови, отново завършвате с възелче.

Вариантите за закопчаване са няколко. Ако сте от по-сръчните дами, тогава със сигурност ще се справите с „монтирането” на закопчалка в двата края на каишката. Нея отново може да намерите в арт магазините, а единственият инструмент, от който ще имате нужда, са клещи, за да я стегнете добре.

По-мързеливият начин да завършите вашето творение е, ако отпуснете от дължината толкова, колкото е необходимо, за да минава вашето колие през главата ви.

Третият, а и наш любим, вариант за закопчаване е да нанижете мънистата върху сатенена лента, с която ще получавате всеки път ефектна панделка на гърба.

Втората интересна идея, която ще ви предложим, е да си направите актуалното за този сезон колие тип „яка”.

Може да го получите като към дебела лента сатен или обикновен плат, пришиете друго, по-голямо парче плат. Върху него може да развихрите въображението си, като започнете да лепите с моментно лепило декоративни камъни, обагрени в най-различни цветове.

По-сдържаната разновидност на тази атрактивна яка е, ако я украсите с пластмасови перлички или друг вид дребни мъниста, които трябва да пришиете.

Ако тази статия ви е харесала и искате да научавате още интересни идеи, с които да разнообразите ежедневието си, станете част от Jenite.bg във фейсбук!