Жандармерия обгради животновъдите с 8 камиона, над 30 автомобила, над 100 униформени с каски и щитове

1
Добави коментар
agroplovdiv
agroplovdiv

in агро / by Агро Пловдив / on 6 ноември 2013 at 13:30 /

Драматичен и динамичен бе протестът на животновъдите днес. В 11 часа при

Бойко Синапов и протестиращите

отбивка до село Труд се събраха към 200 фермери и почти толкова полицаи и жандармерия. Към 11.50 протестиращите тръгнаха пеш към шосето, при което ги чакаше стена от жандармерия с опрени щитове. Веригата им бе разбита и фермерите блокираха пътя от Пловдив към Труд. Там седнаха и останаха около 1о минути. Бойко Синапов обяви по мегафона, че протестът се отправя към столицата. „Всички на колите, тръгваме“, извика Синапов.

Намерението на животновъдите обаче се оказа друго. Малко след като върволицата автомобили слезе на магистралата, МПС-та отбиха в аварийната лента и спряха. Към тях светкавично се насочиха на мотори, с автомобили и камиони униформените. Те съобщиха, че спирането в аварийната лента е забранено и се заканиха да санкционират. Няколко мъже от протестиращите вдигнаха капаците на колите си, за да демонстрират, че има повреди.

Оттам протестната група отново влезе в средната лента на магистралата, ескортирана от двете страни от полицейските сили. Автомобилите заприличаха на метално стадо, подкарано от пастири.

За да не получават заплахи за глоби, протестиращите отбиха на първата бензиностанция по магистралата и спряха. Полицията също спря и се прегрупира. След 5 минути Бойко Синапов обяви, че походът наистина потегля към София и по-точно към Министерството на земеделието.

Жандармерията пропусна автомобилът на Синапов и още две три коли и затвори изхода, за да разбие групата на протестиращите.

Очаквайте подробен репортаж по-късно