„Килърите 5″ убили Фатик, отвлекли сина на Венци Стефанов, стреляли по Киро Японеца?

13
Добави коментар
mignews
mignews

„Килърите 5″ убили Фатик, отвлекли сина на Венци Стефанов, стреляли по Киро Японеца?

Разбитата днес от полицията престъпна група на Йоско Костинбродския била заподозряна в убийството на Филип Найденов-Фатик и Николай Зарев-Данкина, както и за отвличането на сина на Венцислав Стефанов, който и до днес още не е открит. Това съобщи БНР, позовавайки се на свои източници.

От МВР съобщиха, че проведената акция е под кодовото наименование“Килърите 5″.

Задържаната групата е ръководена от Йоско Костинбродския, а в нея са участвали убитите преди време Асен Петров-Шаки /през 2004 година/ и Борис Арсов – Борчо, който беше застрелян през 2003.  Сред другите престъпления, за които се разследва бандата са стрелбите срещу Кирил Кирилов – Японеца и убийството на няколко чужди граждани по време на така наречената амфетаминова война в София.

Акцията е проведена вчера от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и специализирания отряд за борба с тероризма.

Установено е, че бандата е действала от 2003 до 2010 година, когато участниците в нея са били задържани по друго дело.

Самият Йоско Костинбродския пък беше арестуван в началото на тази година от полицията в Солун, Гърция. При акцията е намерено и огнестрелно оръжие със заглушител, което се проверява за използване при неразкрити до момента убийства. „Хоризонт“ потърси за коментар на тази информация президента на ФК „Славия“ Венцислав Стефанов. Той заяви, че научава за акцията от БНР.