Изпитни листовки за ДАИ 2015. Полезна информация.

2
Добави коментар
sitemap
sitemap

Предоставените в shofior.com онлайн изпитни листовки (тестове) са разработени по масива, върху който се полага теоретичният изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС от съответните категории, утвърден от ИААА. Информацията в изпитните листовки се обновява при всяка настъпила промяна в Закона за движение по пътищата и прилежащите нормативни актове.
Последно обновяване: март 2015 г.Добавени нови 300 въпроса, пояснения, допълнителна функционалност.

Решавай новите изпитни листовки 2015 онлайн тук.

Онлайн изпитните листовки са предназначени за настоящи шофьори и бъдещи (кандидат) водачи на МПС от всички категории В, В1, А, А1, Ткт, Тмт, AМ, C, C1, D, D1, E, DE, CE. Изпитните въпроси и поясненията към тях са предоставени онлайн на български език и на английски език, и като Андроид версия.

СТРУКТУРА НА ИЗПИТНИТЕ ЛИСТОВКИ

режим „ОБУЧЕНИЕ“
В режим обучение вече имате възможност да проверите колко броя верни отговори има и кои са те, да получите пояснение и насоки относно защо това са верните отговори, да получите допълнителна информация за самият въпрос или да ни уведомите за забелязана от вас неточност или възникнал въпрос.

допълнителна информация за въпроса

покажи верните отговори
В режим „Обучение“ използвайте показаният бутон. След натискане на бутона, всички верни отговори автоматично се маркират в жълто

пояснение „защо това е верният отговор“
Интегрирана е допълнителна функционалност (за всички категории) с пояснения относно „защо това са верните отговори“. В режим „Обучение“ използвайте бутон „Подскажи“ за да разберете защо това са верните отговори.

режим „ИЗПИТ“
В режим изпит вече имате възможността да проверите броя на верните отговори за конкретният въпрос, колко точки ви носи въпроса ако отговорите правилно и друга допълнителна информация.Важно е да запомните, че системата ще добави точки към вашата оценка, само ако сте избрали всички възможни отговора! Например – ако въпроса има 3 верни отговора, а ви е сте посочили само 1 или 2 от тях, то тогава този въпрос ще бъде приет като грешен!. По същият начин се отчитат точки и по време на реалният теоретичен изпит.

За категории „В“ и „В1“ изпитният тест съдържа 45 въпроса. Максималният брой точки, от правилни отговори на всички изпитни въпроси, е 97. Теоретичният изпит е успешно положен, когато кандидатът има не по-малко от 87 точки.

За категории А1, А2 и А изпитният тест съдържа 39 въпроса. Максималният брой точки, от правилните отговори на всички изпитни въпроси, е 90. Теоретичният изпит е успешно положен, когато кандидатът има не по-малко от 81 точки.

За категория „Ткт“ изпитният тест съдържа 39 въпроса. Максималният брой точки, от правилните отговори на всички изпитни въпроси, е 87. Теоретичният изпит е положен успешно, когато кандидатът има не по-малко от 78 точки.

За категориите „АМ“ и „Ттм“ и за проверочните изпити изпитният тест съдържа 37 въпроса. Максималният брой точки, от правилните отговори на всички изпитни въпроси, е 84. Теоретичният изпит е успешно положен, когато кандидатът има не по-малко от 75 точки. Време за решаване на теста: 40 минути.

За категория „С“ изпитният тест съдържа 30 въпроса, разпределени в 2 изпитни листа с по 15 въпроса. Всеки въпрос с брой възможни отговори от 1 до 3. При правилен отговор всеки въпрос носи от 1 до 3 точки. Отговорът се приема за правилен, ако са отбелязани всички възможни верни отговори (без грешните).
Максимален брой точки за един тест – 66. Минимален брой точки, необходим за успешно преминаване на изпита – 57.  Време за решаване – 30 минути.

За категория „С1“ изпитният тест съдържа 15 въпроса. Всеки въпрос с брой възможни отговори от 1 до 3. При правилен отговор всеки въпрос носи от 1 до 3 точки. Отговорът се приема за правилен, ако са отбелязани всички възможни верни отговори (без грешните).

Максимален брой точки за един тест – 35. Минимален брой точки, необходим за успешно преминаване на изпита – 30.  Време за решаване – 20 минути.

За категория „D“, „D1“ изпитният тест съдържа 15 въпроса. Всеки въпрос с брой възможни отговори от 1 до 3. При правилен отговор всеки въпрос носи от 1 до 3 точки. Отговорът се приема за правилен, ако са отбелязани всички възможни верни отговори (без грешните).

Максимален брой точки за един тест – 32. Минимален брой точки, необходим за успешно преминаване на изпита – 28. Време за решаване – 20 минути.

За категория „E“, „С+Е“, „D+Е“, „С1+Е“, „D1+Е“

Изпитния тест съдържа 15 въпроса. Всеки въпрос с брой възможни отговори от 1 до 3. При правилен отговор всеки въпрос носи от 1 до 3 точки. Отговорът се приема за правилен, ако са отбелязани всички възможни верни отговори (без грешните).
Максимален брой точки за един тест – 29. Минимален брой точки, необходим за успешно преминаване на изпита – 26. Време за решаване – 20 минути.