Плюсове и минуси на ноктопластиката

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Това е най-популярната и най-често прилаганата процедура за подобрение на ноктите.

С тази техника се правят всякакъв вид декорации върху ноктите. Повечето специалисти, обаче, не разказват на своите клиенти предимствата и недостатъците на ноктопластиката. Това е задължение на маникюристите или собствениците на козметичните салони. Поради това ние решихме да ви запознаем с тези подробности, за да отидете на тази манипулация информирани.

Положителните страни на ноктопластиката:

–      Процедурата е добра за жени с чупливи и слаби нокти, което вероятно е признак, че организмът има нужда от подкрепа.

–      Добри са за жените, които имат лошия навик да дъвчат ноктите си, тъй като с изкуствени нокти това няма как да стане.

–      Те излизат по-евтино, отколкото да чакате сдобиване с дълги нокти, които не са трайни.

–      Основната полза от изкуствените нокти е, че ако един от тях падне, вие можете бързо да го възстановите, докато при счупване на естествения нокът, ще трябва доста да почакате за нов!

Минусите на ноктопластиката:

–      Те могат да повредят вашите естествени нокти, които растат трудно под тях.

–      Повредените нокти са благодатна почва за гъбички и бактерии.

–      Ноктопластиката е изкуствено подобряване на външния вид на ноктите ви, който, за да изглежда красив и естествен, трябва да се прави от много талантлив специалист.

–      Прилагането на ноктопластика включва използването на химикали, а вие трябва да внимавате да не би да сте алергични към тях.

Непременно трябва да претеглите плюсовете и минусите от ноктопластиката, като се постараете да намерите добър специалист по прилагането на тази техника.