7 идеи за разходка край Бургас

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Макар в Бургас да има много забележителности, предлагаме ви 7 места в околностите на града, които да посетите. Вижте нашите 7 идеи за разходка край Бургас.

7 идеи за разходка край Бургас

Оставете за малко големия град и се разходете из околностите. Парковете и вече опустелите морски курорти са идеалното място за спокоен ден. А кое е вашето любимо място край Бургас.

Замъкът в Равадиново се намира на 35км от Бургас. Представлява средновековен замък. Атракционът е изграден преди няколко години от местен бизнесмен. На площ от 20 дка тук можете да видите високи кули и езерца с лебеди. Около вас спокойно и на свобода се разхождат пауни. Атмосферата е приказна. Зад високите стени на замъка в Равадиново ще се изолирате от света. Замъкът е отворен за посетители през цялата година. Входът е 10лв.

Парк Отманли е на 15км от Бургас. Отманли в превод означава „зелена трева“. Името е в унисон с атмосферата. Мястото е подходящо за последния пикник за сезона. През парка минават безброй пътеки, по които да разгледате местността. Тук се намира и плаж Атия, дълъг 2 км. Въпреки че не е лято, разходката по пустия плаж е сигурна рецепта за романтика. В парка има място с маси и пейки. Мястото е идеално за барбекю на открито. До парка можете да стигнете с автобус 5.

Беглик Таш е тракийско селище на 56км от Бургас. Ако сте почитатели на историята, това място ще ви допадне. Останките на Беглик Таш са открити през 2003г. И оттогава привличат посетители. В Беглик Таш можете да видите останки от стар тракийски храм. Запазени са части от олтара, трона на жреца и мястото, на което са се извършвали жертвоприношения. Селището е било изградено през XIV век.

Ако сте на вълна исторически туризъм, посетете село Бяла вода. Селото се намира в природен парк Странджа, на 45км от Бургас. Тук можете да разгледате останките от антично селище и тракийски могилен некропол. Преди векове в днешното село Бяла вода е имало светилища на боговете Зевс и Хера. Днес от тях има само останки.

Хълмът на любовта, или както бургазлии го знаят, Лале баир, е подходящото място за ден със семейството. Местността се намира в покрайнините на Бургас. Ако имате търпение и се изкачите по хълма, ще можете да се насладите на панорамна гледка на града. На върха има и беседка, на която можете да отпочинете и дори да хапнете. Пейзажът ще се хареса особено много на любителите фотографи. До тук обаче няма градски транспорт и трябва да дойдете с личния си автомобил или с колело.

Ако пък сте на патриотична вълна, разходете се до местност Петрова нива. Тя се намира в Странджа планина и е един от най-важните исторически паметници у нас. Намира се на 67км от Бургас. В местност Петрова нива е организирано Илинденско-Преображенското въстание. Преди 70г. Тук е построен паметник в чест на жертвите на въстанието, а през 2003 – за 100-годишнината, е изградена и църква.

Несебър ще ви се стори особено приятно място, когато туристическият сезон не е в разгара си. Повечето магазинчета и сергии са затворени и можете да се насладите на автентичния Несебър. Несебър е едва на 36км от Бургас. След разходка из тесните улички на Стария град, можете да се отбиете да похапнете в някое от заведенията с традиционна българска кухня. Ако пък сте в настроение, може да отскочите и до Слънчев бряг. Курортът е само на 1км от Несебър.

12.11.2013/ Радослава Михайлова