Видатокс – надежда за онкоболните у нас

1
Добави коментар
pgeorgen
pgeorgen

Фондация Неогенезис отдавна се старае да е помощник в борбата на онкоболните у нас и наскоро постигна един сериозен успех – въведе у нас отровата от син скорпион, която се търсеше усилено от болните от рак, поради многобройните научни свидетелства за ефективността й.

Синият скорпион обитава единствено островите на Куба. Доскоро животоспасяващото лекарство можеше да бъде закупено само от там – за щастие вече е достъпно и у нас. Презентацията на новия продукт – Видатокс, дело на фармацевтичната компания Лабиофам, се е провела на 14 октомври в кубинското посолство, а участие взели посланикът на Куба – Тересита Камачо, д-р Фабио Линарес и д-р Мариела-Маргарита Гарсия от Лабиофам, Елена Банова от фондация „Неогенезис“, политологът Светльо Кантарджиев, много лекари и представители на медицински общности.

Много се радвам, защото като повечето хора в днешно време и аз имам близък, на когото точно това лекарство ще е много полезно. Надявам се, че Здравната каса ще поеме разходите по него, и че най-накрая държавата ще започне да се отнася по-сериозно към онкоболните – хора, които имат нужда от по-сериозна подкрепа и модерни методи за лечение.  А иначе – Видатокс вече може да се закупи в София, на цена от 275лв. на флакон, който може да е достатъчен (в зависимост от начина на прием) за от един до четири месеца.

Без съмнение, представянето на това лекарство в България е успех не само за фондация Неогенезис и председателя й – Елена Банова, която води вече втора лична битка с най-коварната болест, но и за всички болни от рак сега и за в бъдеще.  Рядкост са личности като нея, които в хуманността си се отдават на каузата и работят безвъзмездно, за да спасяват животи, и заслужават нашите най-силни подкрепа и благодарност.

Google+ Comments