Новото лекарство Видатокс за борба с рака

1
Добави коментар
pgeorgen
pgeorgen

Всеки здравомислещ човек знае, че панацеи не съществуват и че онези, които рекламират такива, са нищо повече от мошеници. Особено валидно е това при здравето, където човек е готов да се хване и за най-малкото, стига да му обещае живот. При онкологичните заболявание е пълно с безброй „доказани“ лекове, които обаче сами по себе си едва ли някога са успели да спрат някого по пътя му към преждевременната смърт.  Затова съм особено скептичен, когато става въпрос за нови лекарства против рака.

Фабио Линарес от лабораториите на Лабиофам

Наскоро в България бе представен медикаментът Видатокс – с основна съставка отрова от син скорпион, за която от няколко години се говори, че преборва туморните клетки и е с много висока ефикасност. Презентацията за новия продукт се е провела миналия месец в кубинското посолство (лекарството идва от кубинската фармацевтична компания Лабиофам), и са присъствали Елена Банова от фондация „Неогенезис“, посланикът Тересита Капоте, бизнесменът Светослав Кантарджиев, онкоболни, медици и лекарски общности, и други.

И тъй като съм принципно скептичен към скъпи медикаменти против рака, проучих допълнително лекарството. Оказа се, че има реални научни доказателства за полезното му действие и то при почти всички видове рак –  освен че има антитуморни характеристики, то е и противовъзпалително, имуностимулиращо и болкоуспокяващо. Въпреки това си остава само допълнително помощно средство за справянето с най-коварната болест – и както при всичко останало, свързано с нея, не може да обещае стопроцентови резултати.

Погледнах цената в сайта му и не е евтино, но ако може да дари живот – определено си заслужава и не е недостъпно.

Google+ Comments