Енергия от природата – веднага!

1
Добави коментар
YavorIvanov
YavorIvanov

З
Енергия от природата – веднага!

Откакто съществува човекът търси начини да има повече енергия. За семената от чиа се твърди, че били източник на сила и издръжливост зa ацтеките и маите 3500 години пр. Хр. Разбира се кафето и чаят са популярни по целия свят. В наши дни сме обградени от десетки енергийни напитки, добавки, хапчета, енергийна вода, но повечето от тези продукти съдържат вредни, неестествени съставки. Събрахме няколко съвета за здравословни енергийни източници, които по естествен път ще ни накарат да се чувстваме изпълнени с прилив от сили.

Осветете се! Разбира се от слънцето. Бъдете сигурни, че си взимате почивки през деня, за да излезете навън, където естествената светлина ще помогне в намаляване хормоните на стреса, ще понижи кръвното налягане и ще увеличи нивата на серотонин, което пък ще повдигне духа ви. Ако знаете, че се уморявате около 4 следобед, направете кратка разходка навън под слънцето за няколко минути всеки ден и ще тренирате тялото си да издържа през следобедните затишия.

Намокрете се Пийте повече вода. Чували сте го десетки пъти, но спазвате ли го? Дехидратирането води до умора и ако не пиете достатъчно вода постоянно, може да се чувствате отпаднали. Но не спирайте само с пиенето й. Напръскайте лицето си със студена вода. Тя стимулира циркулацията и метаболизма и определено ни събужда.

Кислород Ако се научите как да дишате дълбоко и си взимате кратки почивки през деня, за да го правите, може да повишите енергията си неколкократно. Едно просто начало – вдишайте дълбоко 5 пъти, задръжте колкото можете и издишайте отново 5 пъти. Повторете всичко 5 пъти.

На зелено Пийте зелен сок, например от зелени ябълки или чушки. Или изберете зелен чай и хапнете киви. Всички те са натурални и здравословни алтернативи, чудесни, ако следобедите ви се приспива сериозно.

Изправете се! Според множество световни проучвания, ние прекарваме средно 7.7 часа от деня седнали и това може да бъде много вредно за здравето ни. Просто се изправяйте на няколко часа и това може да подсили притока на енергия в тялото. В много офиси по света вече се появяват и високи бюра, на които служителите могат да работят прави, ако желаят.

Помиришете Помирисването на мента, канела или нещо цитрусово може да доведе до незабавен приток на енергия и освежаване.