Десетки почетоха паметта на Ники и Стефи :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Десетки се събраха днес в църквата „Св. Възнесение“, за да почетат паметта на 16-годишния Николай Димитров и 18-годишния Стефан Георгиев от Враца.
В 12.30 часа близки и съученици на децата запалиха по свещичка в храма, а отец Киприян отслужи панихида. След това опечалените се отправиха към клуб „Бирхале“, където бе пребит Николай. Там направиха мирен протест и поднесоха цветя.
Протестът бе организиран от сина на независимия общински съветник Иван Узунов. Николай Узунов заяви, че заради борбата, която води против агресията и насилието над деца, в началото на месеца е получил заплахи от врачанин. Подал е жалба в полицията, но когато отишъл в уречения час, не бил приет.
„Униформените се държаха грубо и арогантно, но аз няма да се откажа да се боря, защото имам дете. Не познавах семействата на Стефи и Ники, но когато научих за случилото се, трябваше да направя нещо. Трябва да сме съпричастни, защото всички имаме деца и трябва да се борим такова нещо повече да не се случва. Никой не е застрахован“, заяви Николай Узунов.
За протеста Николай е уведомил общината и областната управа, но представители на институциите нямаше. В отговор на отсъствието им, съветникът Иван Узонов ги упрекна в бездействие и несъпричастност към мъката на почернените семейства.
„Ние сме силни на думи, но не и на дела. Трябва да се борим за децата ни и да живеем в един по-спокоен град, без насилие и жестокост“, каза Узунов. Той заяви, че заедно с присъстващите на протеста ще изпрати писмо до вицепрезидента Маргарита Попова, в което ще я информират, че от Враца започва ново движение против агресията и жестокостта над децата.
Родителите на двете момчета все още търсят истината за смъртта на децата си и таят надежда, че справедливостта ще възтържествува.
„Надяваме се тримата виновници да лежат в затвора до живот и да си получат заслуженото. За нас няма утеха, защото къщата ни е празна, но трябва да се борим това да не сполети и други семейства. Няма по-тежко от това да загубиш дете“, каза майката на Николай, от чиято смърт днес се навършват 40 дни.
 

20-11-2013 г. 14:07 ч. | прочетено: 2821, коментари: 7 |