Черен дроб – пречистване

7
Добави коментар
kozmo
kozmo

Идва пролет, което означава и удобно време за пречистване на черния дроб. Желателно е черният дроб да се пречиства два пъти годишно – през есента и през пролетта. Сега е удобният момент, особено за спазващите постите, защото през десетте дни на процедурата, която ще ви предложим, не трябва да се консумират продукти от животински произход: месо, колбаси, мляко под никаква форма, яйца, краве масло, сирене (става дума за истинското), риба, рибен хайвер и др. С една дума – трябва да станете пълни вегетарианци.
 

Ако това ви е възможно, осигурете си следните продукти:
овесени зърна – една голяма чаша (около 200 г)
2 супени лъжици листа от червена боровинка (пресни или сухи, които са смлени)
2 супени лъжици листа брезови листа (пресни или сухи, които са смлени)
плодове от шипка – една голяма чаша (около 200 г). Количеството е дадено за смлени на ситно шипки.
2 супени лъжици царевични зърна (40-50 г)

Процедура за приготвяне на лечебната смес:
1. В 4 л вода сложете измитите овесени зърна, листата от червената боровинка и брезовите листа. Разбъркайте добре и оставете сместа да престои 24 часа в хладно, но не студено помещение.
2. В 300 мл вода добавете смлените шипкови плодчета и сложете съда на горещ котлон. Когато водата кипне, добавете зърната царевица. Оставете съда отхлупен и варете 15 минути. Свалете от огъня и изчакайте до пълно изстиване.
3. Прецедете настойката от овесените зърна и към нея добавете прецедената течност от сварените шипки и царевицата. Налейте течността в тъмни бутилки, затворете добре и приберете в хладилника.
 

Прием:
Половин час преди всяко основно хранене леко затопляйте течността и я изпивайте по следната схема:
1 ден – по 50 мл = общо 150 мл;
2 ден – по 100 мл = общо 300 мл;
3 ден – по 150 мл = общо 450 мл;
4 до 10 ден – като 3-ти
Ако прецените, можете да повторите пречистващия курс след 15-20 дни.
При наличие на някакви заболявания е необходима консултация с лекар и то повече заради хранителните ограничения, на които трябва да се подложите, тъй като приемът на белтъчини е рязко занижен.