Зимата идва във вторник

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Всяко хубаво нещо има край, особено прекрасното време, което повече от месец ни радваше. Според синоптиците зимата ще ни напомни за себе си още във вторник следващата седмица, когато се очакват и първите валежи от сняг. Дотогава ни предстои още един уикенд с по-високи от нормалните за сезона температури.

Утре облачността в по-голямата част от страната временно ще намалее. Мъглата в западната част на Дунавската равнина ще се задържи до обяд. В следобедните часове над крайните западни райони ще се заоблачи и ще превали дъжд. В Източна България ще се усили вятърът от юг, югоизток и там ще е най-топло – с максимални температури до 16-17 градуса, в останалата част от страната максималните температури ще са между 10 и 15 градуса, в София се очакват 13 градуса, прогнозират синоптиците на БАН.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 16 градуса, температурата на морската вода е около 14 градуса. Вълнение на морето е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над масивите в Западна България. Вятърът ще е от юг, югоизток – умерен до силен. Максималната температура на 1200 метра ще е 9 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

В неделя ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. В източните райони ще духа до умерен южен вятър. Все още ще е сравнително топло.

В понеделник от северозапад, с умерен и силен вятър, ще започне да нахлува студен въздух. Ще има и превалявания, предимно слаби и все още предимно от дъжд. През нощта срещу вторник, с понижението на температурите в Северна България и във високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг, като се очаква снежните валежи да обхванат почти цялата страна.