Как да превърнем обикновена писалка в стилус за iPad

16
Добави коментар
wweb
wweb

Сензорният екран на таблета може да изпълнява всякакви задачи, ръководен единствено от пръста ни. Но, когато стане дума за рисуване или визуализиране на идеи, дигиталните писалки са задължителен аксесоар. Естествено на пазара ще открием богато разнообразие от стилуси, но най-бързия и евтин начин да се сдобием с писалка за iPad е като си измайсторим такава с подръчни материали.

За целта ще са ни нужни:

* Метална писалка. * Парче антистатичен дунапрен (какъвто се съдържа в електронни уреди и платки). * Клечка за уши с памучета. * Ножица.

 

 

Стъпка 1. Разглобяване на писалката

Първата ни задача е да открием писалка, която да отговаря на следните изисквания – да е метална и да разполага с широк отвор. Следва по-лесното: да я разглобим.

 

 

Стъпка 2. Рязане на дунапрена

Срежете парче от антистатичния дунапрен на малък правоъгълник с пропорции 1 към 5, който ще влезне в отвора на писалката.

 

 

Стъпка 3. Сгъване и поставяне на дунапрена

Сгънете дунапрена на две и го поставете в горната част на писалката, така че двата му края да стърчат по малко.

 

 

 

Стъпка 4. Поставяне на клечката

Срежете клечката за уши и я поставете в основата на писалката. Завинтете двете части, като, ако се наложи, срежете още малко от клечката. Тя подпира дунапрена, така че той да не влиза навътре в писалката.

 

 

 

Готово! Имате си чудесен iPad стилус, които може да ползвате върху различни тъчскрийн повърхности, вкл. iPhone, iPod touch и всякакви таблети.