Лесни стъпки за поставяне на локално LED осветление в кухнята

1
Добави коментар
obqvi.mobi
obqvi.mobi

Понякога се случва кухнята да не е достатъчно осветена. Този проблем може лесно да бъде разрешен с поставянето на допълнително осветление. Това никак няма да е трудно, ако следвате посечените стъпки. Новите светлини ще направят кухнята не само място за готвене, а и приятно и стилно място, където с удоволствие да прекарвате време.

Осветлението, което ще добавите, ще е със скрит източник на светлина, така че това няма да развали първоначалния изглед на кухнята ви. То просто ще постави акцентите на правилните места. Това осветление може наистина да промени облика на вашата кухня.

За да започнете този малък проект, ще се нуждаете от няколко малки крушки. Те са изцяло по ваш избор, можете да вземете енергоспестяващиили LED осветление. Освен това ще ви трябва бормашина, отвертка, изход за осветлението, корпус за лампите, няколко скоби за захващане, както и кабел.

Планиране и разположение

Добре е да направите един примерен план на кухнята си. Така по-лесно ще решите къде точно се нуждаете от допълнителнoLED осветление. След като набележите желаните от вас места, имайте предвид, че е добре осветителните тела от този тип да се поставят на разстояние 25-30 едно от друго. Така ще прецените и от какъв брой крушки се нуждаете. Сега разгледайте добре шкафовете на кухнята си. Преценете под кои повърхности е подходящо да се сложи осветление. Премерете колко дълъг кабел ще ви трябва, за да достигнете до най-удобните контакти.

След като всички тези въпроси са изяснени, можете да пристъпите към действията. Някои от по-новите модели кухни имат изводи за осветление и няма да ви се наложи да пробивате дупки. Ако случаят не е такъв, то измерете крушките и внимателно пробийте малки дупки, които ще използвате да захванете корпуса на лампите.

Инсталация

НякоиLED осветителни тела имат монтажен шаблон, както и всичко необходимо да ги закрепите. Купете си точно такива. Поставете монтажния шаблон, където искате да стои осветлението. Отбележете мястото, където ще сложите винтовете с молив. Оставете и достатъчно място оттам да мине кабел. Започнете да пробивате дупките на отбелязаните места. След това поставете шаблоните заедно с крушките и започнете да навивате винтовете. Уверете се, че сте ги стегнали достатъчно. Ще ви се наложи да повторите тази операция толкова пъти, колкото крушки искате да сложите.

След като вече всички LEDосветителни тела са на местата си, време е да скриете кабелите. Вземете скобите и започнете да придържате кабела така, че да не се вижда. Закрепете го внимателно. Все още недейте да включвате осветлението. След като сте подсигурили кабела и сте сигурни, че той не се вижда и е обезопасен, трябва да го оставите толкова дълг, че да достига до електро-преносната мрежа.

Първоначално звучи наистина доста стряскащо да предприемете този ремонт сами. Ако следвате стъпките внимателно и планирате добре всяко предприето действие, ще имате страхотно кухненско LED осветление. Сега всяко време прекарано в кухнята ще е много по-забавно и приятно. Така ще получите и допълнително вдъхновение за нови специалитети и бъдете сигурни, че семейството и приятелите ви постоянно ще се навъртат около вас докато сте в кухнята. И постигнахте всичко това само с няколко LEDкрушки на правилните места.