Пол Уокър – красавецът от Калифорния

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Пол Уокър – секси, бърз, яростен. Пол Уокър беше всичко това. На 30 ноември 2013 звездата от „Бързи и яростни” загина при автомобилна катастрофа.

Познаваме Пол Уокър като Браян О’Конър от „Бързи и яростни“. Преди няколко дни, вследствие на тежка автомобилна катастрофа, Пол Уокър загива на място. Той оставя зад себе си спомена за хубавите роли в киното и телевизията. Вижте с какво трябва да запомним Пол Уокър – синеокият красавец от Калифорния.

Детство и ранни години

Пол Уилям Уокър е роден на 12 септември 1973г. в Глендейл, щата Калифорния. Майка му е фотомодел, а баща му работи в сферата на водоснабдяването. Пол Уокър е потомък на известен ирландски род. Дядо му Ирландеца Били Уокър е бил популярен боксьор. Младият Пол Уокър учи в няколко държавни колежа в Щатите. Получава диплома за морски биолог. Въпреки че преследва кариера като актьор, биологията винаги остава в сърцето му и Уокър намира време за различни дейности, свързани с образованието му.

Кариера

Първата професионална публична изява на Уокър е, когато той е едва на 2г. Малкият Пол участва в реклама на Pampers през 1975.

Докато е в гимназията, Уокър получава малки роли в телевизионни продукции като „Highway to Heaven“, „Who’s Boss“, „Touched by an Angel“ и по-популярния у нас сериал „Млади и непокорни“ (The Young and the Restless“.

Първата му роля в по-сериозен филм е в „Чудовище в килера“ (ужаси/комедия) през 1986. През следващите 10 години Пол Уокър участва предимно в малки, некомерсиални филми. Следващата по-успешна роля за Уокър идва през 1998, когато се снима в „Запознай се със семейство Дийдълс“.

Началото на новото хилядолетие, 2001, носи големата слава за Пол Уокър. Тогава на екран излиза първата част на Бързи и яростни. Там Пол Уокър си партнира с Вин Дизел. Продукцията е толкова успешна, че впоследствие снимат още шест части.

Други филми, в които се снима Пол Уокър през годините са „Опасно синьо“, „Обирджии“, „На живот и смърт“, „Убиец на пътя“ и „Фатален срок“. Последният филм, в който Пол Уокър се снима, е „Часове“ (Hours), който ще се появи на големия екран в средата на декември. През 2014 беше предвидено да излезе поредният филм от поредицата „Бързи и яростни“. Най-вероятно снимките на филма ще бъдат отложени. Продуцентите обмислят дори да променят сценария на седмата част от поредицата.

Особено успешна е ролята на Пол Уокър във филма „Осем герои”. Драмата разказва за специфичната връзка между човека и кучетата, за приятелството между тях. С тази роля Пол Уокър доказва, че е блестящ актьор не само в екшън филми.

Личен живот

Пол Уокър никога не се е женил. За сметка на това обаче около сексапилния американец винаги има по някоя хубавица. В началото на 90-те се среща с актрисата Денис Ричардс. Следващата изгора на Пол Уокър е певицата Кристина Милиан. От 1999 до 2001 Пол Уокър излиза с Джесика Алба.

Особено място в личния живот на Пол Уокър има Ребека МакБраян. От нея актьорът има 15-годишна дъщеря Медоу.

В момента не е ясно коя е половинката на Пол Уокър. Смята се, че това е Джасмин Пилчард-Ричард.

Трагичният 30 ноември

На 30 ноември 2013г. Пол Уокър загива в автомобилна катастрофа. Той и приятелят му Роджър Родас се возят в автомобил, управляван от Родас. Най-вероятно заради високата скорост шофьорът губи контрол над автомобила. Колата се блъска последователно в стълб и дърво, след което се запалва.

Пол Уокър в думи

„Харесвам момичета, които са естествени, скромни и не си придават важност“

„Мога да се разходя по плажа и да позная почти всяко живо същество там, както и да кажа наименованието му на латински“

„Обичам да участвам в ексъшн сцените. Тоооолкова е забавно“

„Не се страхувам от нищо. Просто съм такъв“

„Ако един ден скоростта ме убие, не плачете, защото съм се усмихвал!“

Любопитно за Пол Уокър

През 2001 попада в Топ 50 на най-красивите хора в света според сп. People
Има куче, порода Чесапийк бей ретрийвър, на име Спайни
15-годишната му дъщеря Медоу се премества да живее при баща си малко преди трагичната му смърт

02.12.2013/ Радослава Михайлова