Англичани от българско село приютиха осемчленно сирийско семейство

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Снимка: Нова тв

Англичани приютиха многодетно сирийско семейство в дома си в гърменското село Крушево. Далеч от студа в бежанските лагери и още по-далеч от бомбите в Сирия, осемчленното сирийско семейство намира своя дом в къщата на Лили Гилбърт и Ян Додс, съобщи Нова телевизия.

Преди две седмици нова надежда изгрява над едно от многото сирийски семейства у нас. От бежанския лагер в София ги измъква друго семейство, това на англичаните Лили и Ян. Така кучешкият студ в лагера вече е минало за тази многолюдна фамилия. Сега петте деца на това сирийско семейство се смеят и играят. Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 1 до 4 лева

Само до преди дни са смятали, че всеки гръм от пиратка в селото е последната бомба, която чуват. Хали, Алип и Ламия вече имат дом в този на Лили и Ян. Приютили ги с ясното съзнание, че искат да помогнат на хора в нужда.

В грижите за осемчленното сирийско семейство активно се включват и местните. Само за няколко дни събират чували с дрехи, зимнина и играчки за децата.

Многолюдната фамилия знае само арабски. Затова и комуникацията с приемното им семейство е трудна. Англичаните обаче са твърдо решени да ги научат на български език и да им намерят работа.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти