Любо Нейков в болница след смъртта на брат си!

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Инфарктът, покосил брата на Любо Нейков – Цветан, буквално ужасил актьора и го принудил спешно да влезе за изследвания в болница, научи “ШОУ”. Цветан Нейков починал в петък по време на работна среща от масивен инфаркт едва на 44 години вследствие на високо кръвно и запушване на аортата. Самият Любо също е с тежка хипертония, но е в по-рискова група от брат си заради свръхнадномерното тегло, проблеми с холестерола и бъбреците.

Само миналата година звездата от “Комиците” Любо Нейков беше цели два пъти в прединфарктно състояние, притеснени са негови близки. В края на април 2012 г. му прилошава на снимачната площадка на “Столичани в повече” и се налага парамедици да му бият инжекции за сърцето и бързо сваляне на кръвното. В големите жеги актьорът усещал слабост, а сърцето му излизало от ритъм. През октомври 2012 г. Нейков вече е приет по спешност в болница, а лекарите заявили, че

от масивния инфаркт го деляла само една крачка

Оттогава актьорът гълта всеки ден шепа хапчета, към които понякога се налага да се добавят и нови по спешност.

От години телевизионерът се задъхва, пищят му ушите и го боли глава редовно, угрижени са хора от обкръжението му и добавят: „Любо е подложен на невероятен стрес покрай работата си.“ И наистина – няма сфера, в която актьорът да не се е изявил. Като продуцент в “Дрийм тийм” с Евтим Милошев той прави освен “Комиците” и “Столичани в повече” още сериала на Любен Дилов-син по TV7 „Секс, лъжи и тв“, лентата “Дървото на живота” по същата телевизия, “Нека говорят с Росен Петров”, “Голата истина” и „Сървайвър” по bTV. Преди месец мина и премиерата на “Скакалци” в Сатиричния театър, където играе заедно с Христо Гърбов, Албена Павлова, Август Попов, Ненчо Илчев.

Свръхнатовареността на комика се превръща в свръхтегло. Не само че не е свалил от миналата година, когато удари 140 кила, но дори е качил още.

Кантарът вече кове 150 килограма

и няма изгледи трупането на маса да спре скоро, тъй като Любо примира за кулинарни шедьоври със свинско месо, които сам си готви. Това бил и основният му начин да се разтовари от огромното напрежение. Мазните храни и алкохолните напитки обаче действали като бомба със закъснител и вместо да му помогнат в действителност само влошават още повече положението. След като го пуснали да си ходи жив и здрав от болницата миналата година, лекарите предупредили актьора, че трябва да отслабне, защото иначе може да бъде сполетян от инфаркт.

Първоначално Нейков наредил да му приготвят само здравословна храна. Месото трябвало да е телешко или пилешко с малко мазнини. Изхвърлил от хладилника всички вина, уискита и ракии, забранил на всички да пушат около него. Той обаче издържал на този режим едва няколко месеца и отново се върнал към старите навици.

Трагедията в семейството му обаче е разтресла Любо Нейков из основи. Смъртта на брат му Цветан освен че го накарала да чувства огромна загуба, го уплашила и за собствения му живот. “Всичко стана много бързо. Дойде линейка и прегледа човека – от раз си е отишъл. Имал е високо кръвно и е станало някакво запушване на аортата”, обясняват свидетели на трагедията.

Цветан действително е страдал от високо кръвно, но изобщо не е имал останалите заболявания на брат си, нито наднорменото му тегло. За сметка на това баща им също има хипертония, а и диабет. “Моята болест е малко по-различна. И диабет има, и от всичкото по малко. Любо постъпи много отговорно и ме закара в болница. Благодарение на лечението там сега съм много по-добре. Не смятам да се предавам или, както казват моите набори – млад съм още, едва на 62 години. Докато навърша 130, бая корички хляб имам да изям”, разказа Нейков-старши пред “ШОУ” преди четири години.

Надя НИКОЛОВА

КОМИКЪТ В ТРАУР, СЛИЗА ОТ ЕКРАН

Трагедията, сполетяла семейството на актьора Любо Нейков, го свали преждевременно от екран. От тази седмица той няма да води “Голата истина”, а ще бъде заменен с Васил Драганов.

“По принцип водещите се въртят на ротационен принцип, както е в италианския оригинал, и е съвсем нормално продуцентите да решат да пробват и други лица”, заявиха пред “ШОУ” от bTV.