Идеи за адвент календар

14
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Адвент календарът е забавен и оригинален начин за отброяване на дните до Коледа. Освен това в направата на един адвент календар може да участва цялото семейство. Ето няколко идеи, които може да използвате.

Адвент календарът идва от Германия, но днес е популярен начин за отмерване времето до Коледа или Нова година по цял свят. През последните години в България също се появиха вариации на празничния календар.

Адвент календарът представлява голям правоъгълник с 24 на брой квадратчета (или 30, ако броите до Нова година), зад които има нещо скрито. Обикновено това са символични подаръци (дребни играчки, орнаменти за елха, лакомства), празнични пожелания, забавни картинки, мъдри мисли, коледни предизвикателства и задачи.

Днес адвент календар може да си изработите от най-различни материали. Някои сглобяват малки картонени кутийки, като ги залепят една до друга и една върху друга, образувайки голям куб, като на всяка кутийка е поставена съответната по ред дата. Други предпочитат по-бърз и лесен вариант – върху корково табло подреждат 24 плика, в които има закачливи пожелание за празниците. Трети се спират на адвент календар от плат с 24 джоба, в които има скрити изненади.

За да си направите адвент календар, може да използвате и форма за 24 мъфина, като прикриете всеки отвор с хартия, за да не се вижда какво има в полетата.

04.12.2013/ Христина Спасова