Кое, какво и как се прави: полезни статии

1
Добави коментар
aquastylebg
aquastylebg

Питали ли сте се защо плочките от гранитогрес са по-скъпи от останалите, които са изработени от фаянс или теракот?  Много хора са ни задавали този въпрос и тази статия има за цел да отговори точно на тези ваши въпроси. Всъщност гранитогресът е най-здравият матераил, който можете да ползвате като подова настилка, но употребата му на спира до тук. Той е подходящ за лепене по стени, по подове, в жилищя, в търговкси центрове, дори и навън. Не се притеснявайте, плочките от гранитогрес не се влияят от лошите атмосферни условия и затова външният им вид по никакъв начин не се променя, дори да са поставени навън.
Външният вид на гранитогреса е много интересен и не може да се види нито при фаянсовите, нито при теракотените плочки. По повърхността му има множество ситни частици, които отблясват и отразяват светлината. По този начин всяко пространство оптически изглежда много по-голямо отколкото е в действителност.
Но за да запазим за максимално дълго време добрия външен вид и здравина на плочките от гранитогрес, трябва да се грижим за тях и да ги почистваме правилно. Много от вас сигурно ще се разочароват, но сме длъжни да ви предупредим, че никак не е подходящо да чистите гранитогрес само с прахосмукачка. Тя няма да успее да събере всички фини прашинки, които ще останат по повърхността и ще отнемат значителна част от блясъка на плочката. Затова трябва да чистим гранитогреса с влажен парцал и препарат. Но внимавайте да не изберете такъв препарат, който има абразивни частици или пък силни химикали, защото това неминуемо ще се отрази неблагоприятно върху повърхността. Изберете мек памучен парцал в комбинация с лек препарат. Така неповторимия блясък и здравина на плочките от гранитогрес ще се запазят за много дълго време.

Публикувано в Мебели и отбелязано с гранитогрес на 26.10.2013 от какво.net.