Как да си направите мраморен маникюр?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Мраморните нокти са една забавна и модерна алтернатива на обикновеното лакиране. Въпреки че крайният резултат изглежда сложен, всеки може да го постигне. 

В зависимост от цветовете, които сте избрали, можете да постигнете драматично различен външен вид.

Нещата, които ви трябват

Всичко, от което се нуждаете, е една купа, скоч лепенки, клечки за зъби, памучни тампони, лакочистител и няколко цвята лак.

Подгответе ноктите си

Както при всеки маникюр, почистете ноктите си и нанесете прозрачен основен слой.

Залепване на скоч лепенката

За да направим по-лесно почистването на пръстите около ноктите след процедурата по намазването, залепете скоч лепенка около нокътя (показано на снимката).

Нанасяне на базов лак

Основният цвят на лака, който ще използвате, трябва да бъде нанасен в два слоя. Оставете го добре да изсъхне.

Приготвяне на сместа

Сипете в купата чаша вода, която трябва да е хладка, за да не втвърди бързо лака. След това сипете малко от лака, който искате да бъде преобладаващ цвят. След това сипете по няколко капки от другите цветове и повторете толкова пъти, колкото цвята искате да добавите.

Създаване на дизайн

С помощта на клечка за зъби бъркайте съвсем леко, за да размесите цветовете и действайте бързо, за да не се втвърди лакът.

Потопете ноктите си

След като сте доволни от вашия модел, бързо потапяйте ноктите си за няколко секунди. Използвайте клечка за зъби, за да отстраните излишния лак. След което изчакайте да изсъхне. Ако имате по-широка купа или чиния, можете да потопите няколко пръста наведнъж.

Почистете

Ако имате какъвто и да е лак върху кожата около ноктите ви, потопете памучен тампон в лакочистител и изчистете. След като ноктите са изсъхнали, махнете скоч лентата. Изчистете всякакви боядисвания по кожата около ноктите.

Нанесете безцветен лак отгоре

Маникюрът ще се запази за по-дълго, ако нанесете слой безцветен лак отгоре!

Бъдете готови да получите много комплименти за страхотните си нокти!