Топ 6 на любовните романи, писани до сега!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Филмите, пиесите и представленията са интересни и забавни! Но нищо не може да победи усещането, което получавате, когато четете една добре написана любовна история.

За всички вас, които сте непримирими романтични читатели, сме изброили по-долу шест от най-добрите любовни романи, писани някога.

1. „Ромео и Жулиета” от Уилям Шекспир

Какъв по-добър начин да започнем, ако не с една от най-великите любовни драми на всички времена? „Ромео и Жулиета” ни разказва историята на двама влюбени, чиято любов силно се противопоставя на техните враждуващи семейства. Независимо от всички перипетии, на които са подложени, те най-накрая успяват да се свържат… Много книги за любов ще идват и ще си отиват, но тази ще остане вечна.

2. „Булката” от Джули Гаруд

Това е историята на лейди Джейми и Алек Кинкейд. Джейми е английски, а Алек е шотландски земевладелец, които са принудени да сключат брак от съответните им царе. Докато живеят в планините, Джейми и Алек научават много един за друг и за себе си. През цялото това време, някой се опитва да сложи край на любовта, която цъфти между тях. Ако сте пламенен почитател на романтични романи, тази книга е за вас.

3. „Гордост и предразсъдъци” от Джейн Остин

Това е една от най-добрите романтични класики, която ще намерите. „Гордост и предразсъдъци” ни разказва историята на непокорната и остроумна красавица Елизабет Бенет и също толкова интелигентен г-н Дарси. Ще разберете как любовта побеждава гордостта и предразсъдъците, обгръщащи съзнанието на двама души, за които е писано да се срещнат.

4. „Отнесени от вихъра” от Маргарет Мичъл

Отнесени от вихъра е поредната красиво написана романтична класика. Ако сте преживели болката от несподелена любов, вие ще бъдете в състояние лесно да разберете героите от тази книга. Публикувана през 1936 г, „Отнесени от вихъра” е история на Скарлет О’Хара, разглезената дъщеря на богат собственик на плантация. Въпреки че сюжетът се развива по време на Американската гражданска война и времето на възстановяване след нея, вие ще бъдете изненадани колко лесно тази книга ще ви завладее.

5. „Тетрадката” от Никълъс Спаркс

Този роман може просто да бъде описан като историята за това как един млад човек губи този, когото обича и след това се свързва с него, след като се търсят в продължение на години. Това е историята за това как любовта, която те имат един към друг ги поддържа живи. Историята е идеалното описание на това какво е истинска любов! Това не е просто роман. Това е трогателна любовна история, която, след като веднъж сте прочели, ще стане част от вас. Вие никога няма да бъдете в състояние да я забравите.

6. „PS Обичам те” от Сесилия Ахърн

Ако сте просто твърде отегчен от класиците и търсите съвременна любовна история – това е вашата книга. Ще прочетете за една млада вдовица, която получава любовни писма от починалия си съпруг. Тя по-късно установява, че тези писма са написани от него преди да умре, така че той да може да бъде в нейната компания,  дори след смъртта си. Чрез писмата си, той я учи да не остава да живее с миналото си, а да продължи напред и да бъде щастлива. Най-сладката част от този роман е, че всяко от неговите писма завършва, казвайки „PS Обичам те!”

Напишете коя е вашата любима книга, разказваща любовна история. Ще се радваме да коментирате тази статия! Апропо, кога за последен път четохте книга?