Топ 10 филми на ужасите за Коледа

33
Добави коментар
telemaniachka
telemaniachka

Топ 10 филми на ужасите за Коледа

Перфектната симбиоза между радостта от Коледа и очистителните кръвопролития рядко се превръща в семейно забавление, но може да бъде средство за защита срещу суматохата по празниците.

Ето 10 филма на ужасите за Коледа, които трябва да гледате:

 

10. Злият Дядо Коледа / Bad Santa (2003)

Уили е хроничен пияница и цапнат в устата секс-маниак, който пуши цигара след цигара и в края на всяка година си избира различен магазин, за да се прави на Дядо Коледа, докато крои поредния план за измама заедно с партньора си – джуджето Маркъс (Тони Кокс). Но сега тази светла традиция ще бъде нарушена от остроумен и чалнат детектив (Бърни Мак), сексапилна барманка (Лорин Греъм) и едно хлапе, което е убедено, че Уили е истинският Дядо Коледа…

 

„Една студена вечер, наука и злоба се смесиха“, така започва трейлърът на филма и може би това е всичко, което трябва да знаете за този филм на Майкъл Куни. Една седмица преди Коледа, мини ван, в който пътува серийният убиец Джак Фрост (в ролята е Скот Макдоналд) се блъска в камион, превозващ генетичен материал. При катастрофата тялото на Джак, генетичният материал и снегът се смесват и така се ражда невиждан убиец с ледено сърце.

 

8. „Кървава Коледа“

Ако някога сте искали да гледате ужаси, празници и софт порно в едно, то това е вашият филм. Трилогията „Кървава Коледа“: „Кървава Коледа“, „Кървава Коледа: Автомивка“ и „Кървава Коледа: Бикини“, е пародия на старомодните касапи и изобилства от палави сцени.

 

7. „Не отваряй преди Коледа“ / Don’t Open Till Christmas (1984)

В Лондон един студенокръвен убиец погубва всеки, облечен с костюм на Дядо Коледа, по различни начини – с копие в корема, с размазано лице, с мачете, с подарък-бомба. Убиецът отвлича стриптизьорката Шери. Шери е „най-върховната жертва на цялото зло, което е Коледа“. Сякаш някой не е намерил под елхата камиончето, което толкова много е желал.

 

6. „Тиха нощ, кървава нощ“

Най-старият филм в селекцията е не по-малко страшен. Маниак бяга от психиатрия в Ню Инглънд и кърваво отмъщава за престъпление отпреди четвърт век.

Внукът на Уилфрид Бътлър, който се смята, че е загинал при пожар в психиатрията в града, получава като наследство имението на дядо си, което някога е било психиатрична клиника. Внукът на Бътлър разкрива ужасни престъпления в града и празния гроб на дядо си.

 

5. „Странна находка: Приказка за Коледа“

И тук Дядо Коледа е не само лош, а най-злият човек на планетата Земя, който изяжда своя елен, а след това и деца.

Зимното спокойствие на еленовъдите в планините на Финландия е нарушено, когато група учени пристига, за да изследва това, което те наричат „най-голямата погребална могила в света“. При разкопките откриват странен гроб, чийто обитател все още е жив. Този опасен Дядо Коледа може да е облечен с класическия за добрия старец костюм, но вместо подаръци раздава наказание за непослушните.

4. „Злият джинджифил“

Джинджифиловите сладки са традиционни за празничната закуска. Във филма огромна зла джинджифилова сладка излиза от пепелта на един луд убиец, осъден на смърт на електрически стол. Злият джинджифил се завръща към живота с голям електрически удар в огромната пещ, в която той гори. Започва да убива с най-различни средства, за да унищожи семейство пекари.

3. „Трупове на Коледа“

Не може да минем без филм за зомбита. В този филм от 2011г. университетски портиер почиства през коледната ваканция в колежа, когато открива, че мъртвите се връщат към живот и леят кръв безнаказано из целия кампус. Той, един полицай, пияница и барман обединяват сили, за да спрат зомбитата да избият всички в колежа.

2. „Кошмарът преди Коледа“

Не особено страшен, но определено семеен филм „Кошмарът преди Коледа“е музикален фентъзи филм. Джак Скелингтън (Джони Деп) отваря портал към град Коледа и решава да отбележи празника, но с ужасяващи последици.

1.“Гремлини“

Комедия с елементи на ужаси, филмът разказва историята на Били Пелцер, който получава сладко пухкаво създание, което не трябва да храни преди полунощ и не трябва да хвърля вода срещу него. Когато чаша вода се разлива върху съществото, то се превръща в пет такива същества, които искат да играят. Новите същества са зли и примамват Били да ги храни преди полунощ, което довежда до появата на ужасни зли влечуги и чудовища.