Нашата история

1
Добави коментар
tedolina
tedolina

Всичко започна с организацията на нашата сватба. Тъй като имам солиден опит в управлението на проекти, а нямах много време за организация – 3 месеца от годежа до сватбената дата и работа на пълно работно време, реших, че ще ползвам услугите на професионална сватбена агенция.  Направих задълбочени проучвания за пазара на този тип услуги и с годеникът ми Жоро, вече съпруг, се срещнахме с всички, които твърдяха, че могат да ни помогнат.

Разочарованието ми след първите срещи беше голямо, всички сватбени агенции говореха основно за това колко е специално събитието и каква украса могат да ми предложат. Но аз не искам само украса, обяснявах, искам някой да поеме сватбата ми като проект, да планира задачите, така че да успеем да приключим с всичко преди обявената вече дата, да контролира бюджета ми и да ме напътства в ключовите избори.  Ааа добре, тогава ще ви предложим и ресторант. На първата среща отделихме поне час от времето си с Жоро, за да обясним какво очакваме, но като не срещнахме разбиране, следващите срещи приключваха  за по-малко от половин час, още след като ни предлагаха да ни покажат панделките за столовете и мигаха на парцали като кажехме – управление на проект.

След осмата среща, се бяхме отчаяли напълно и бяхме решили, че ще аз ще организирам сватбата ни, ако трябва ще взимам отпуски и т.н. Тогава срещнах дама, за която реших, че говори на моя език. Дойде на срещата със списък с нещата, които трябва да свършим преди сватбата и с това ме спечели. Разбрахме се, или тогава така си мислех, какво очаквам, подписахме договор и започнахме работа.

Разочарованието дойде при отмятане на точките от списъка. Оказа се, че тя няма капацитета да направи план и да следи бюджета ни, както и че за нея да покрием точката „фризьор за булката и кумата“, означава да ми даде телефона на фризьорката, с която тя работи. Моите очаквания, обаче, бяха съвсем различни и си мислех, че съм ги комуникирала на първата среща. Аз исках варианти. Исках тя да чуе АЗ какво искам и на база на моето желание да ми предложи няколко опции, от които да избера. Ами добре, ще потърся друга фризьорка, ако тази не ти харесва. Очевидно говорехме на различни езици.

В крайна сметка, успяхме да организираме събитието, след  доста време и усилия вложени от мен и Жоро, след като аз си направих план и бюджет и ги следях и с някои компромиси, защото нямах време и сили да се занимавам. Сватбата ни е един от най-хубавите моменти в живота, но ако можех да се върна назад и да променя нещо, това щеше да бъде избора ми на сватбен агент и цялото време и усилия, които вложих, за да обясня очакванията си и накрая да не бъда разбрана.

Въоръжена с опита от организацията на моята сватба, когато сестра ми Стела се сгоди, решихме, че ще организираме нещата двете. И се получи чудесно. Бяхме в контрол на всичко. Направихме план и го следвахме. Ползвахме моя бюджет за основа и следяхме стриктно всички разходи. Избирахме внимателно ресторант, декоратор, църква, DJ, гримьор и фризьор, защото знаехме какво точно искаме. Имахме варианти и избирахме от тях, на база на критерии, които предварително бяхме уговорили помежду си. Така разбрахме, че управлението на проекта „сватба“, така както ние го разбираме, освен че не се предлага на българския пазар, можем да го правим ние, при това доста успешно.

След организацията на сватбата на Стела и Вальо, с Жоро помогнахме на няколко други двойки с техните сватби – Зорница и Jason, които живеят в Щатите и трябваше да организират всичко от там. Ася и Илиян, които живеят в Канада и чието събитие се състоеше във Варна, но инструментите ни за планиране и контрол действаха също толкова успешно и извън София.

Много наши приятели се съветват с нас за техните сватби и ние с радост споделяме опита си. Така ни хрумна идеята, че можем да планираме и организираме сватбите и на други двойки, които имат нужда от управление на проекта сватба, а не просто от съветник за избора на цвета на панделките, с които ще бъдат украсени столовете.  Ако вие търсите сватбена агенция, която ще изработи план за вашата сватба, в който ще са включени всички необходими дейности със срокове и отговорници, ще направи бюджет и ще го следи през цялото време, съобразявайки се с вашите рамки и изисквания, ще слуша, ще чуе и ще запомни какво очаквате от сватбата си и ще ви помогне да го намерите, тогава сте попаднали на правилното място.

Свържете се нас от сватбена агенция Инанна и ние с радост ще се срещнем с вас или ще поговорим по телефон или скайп за очакванията и представите ви за идеалния ден и ще ви помогнем да ги осъществите.