Семейна ваканция в Копривщица : Jabse.Ink : Напиши твоята историяСемейна ваканция в Копривщица : Jabse.InK

1
Добави коментар
firmen-katalog
firmen-katalog

Ваканциите са любимо време на малки и пораснали. Това е моментът, в който зарязваш всичко скучно и неприятно и се наслаждаваш на почивка. Това е моментът, в който разполагаш с цялото време само за себе си и хората, които обичаш. А какъв по-добър начин да прекараш времето си, от една екскурзия в планината.

Почивката в Копривщица

Ако в главата Ви от дълго време се върти идеята да прекарате уикенд в планината, то не бива повече да го отлагате. Това е наистина страхотен начин да се освободите от целия си душевен товар и да смъкнете напрежението от плещите си. Планината ще Ви подейства успокояващо. За наша голяма радост България е страна, която макар и малка побира в границите си много красиви гледки. Ако решите да отдъхнете в планината ще се изправите пред труден избор на къде точно да тръгнете. За Ваше улеснение сме приготвили едно предложение – Копривщица. Страхотен град, запазил духа на времето и красотата си. Тук ще Ви хареса, защото определено няма да скучаете. Разходките тук са изпълнени с удивителни гледки и пейзажи. Ако отседнете в Къща за гости Еделвайс, ще се намирате на минути от всички важни места в града. Градът – музей е наистина уникално красив. Споменахме ли, че ще имате постоянна гледка към паметника на Георги Бенковски? Дивните картини и пейзажи на града ще Ви преследват от всяка тераса тук.

Да разгледаме Копривщица

Копривщица е запазила възрожденския дух, а това я прави наистина интересна за посещение дестинация. А освен уникалната си красота, всъщност градът е доста спокоен и приятен за отдих. Цялото семейство може да отпочине тук – градът предразполага към това. Правете си разходки, посетете църквата „Успение Богородично”. Не подминавайте и къщата – музей на Тодор Каблешков, или тази на Любен Каравелов. Къщите на Димчо Дебелянов и Георги Бенковски също се превърнати в музеи и ще се радват на Вашето посещение. След дълга разходка из чудните места, които ще Ви предложи Копривщица се насладете на приятна вечер в уютната стая, а защо не и в механата на Къща за гости Еделвайс.

Почивката е най-доброто средство в борбата със стреса. Не се измъчвайте с още и още работа. Понякога тялото ни си иска своето. Подарявайте си от време на време почивка до някое красиво и неизследвано от Вас до сега място и се порадвайте на всичко ново, което то ще Ви предложи.