Bar Academy – БАРМАН

1
Добави коментар
milena.savcheva
milena.savcheva

Курс за „БАРМАН“

  

 Курсът за „КОКТЕЙЛ БАРМАН” по международната програма на IBA започва на 15-то число всеки месец във всички тренинг центрове на Бар Академия – Плевен, Варна, Русе, Велико Търново и Враца!

В гр.Варна имате страхотната възможност да ви преподава двукратния световен шампион по барманство Васил Колев! 

Барманството е нещо много повече от бързина, точност и сръчност в забъркването на коктейли. Всеки, който има бегла представа знае, че да отговаряш на изискванията по длъжностна характеристика със сигурност не те прави добър барман. В тази професия трябва да притежаваш знание за алкохола и продуктите, социални умения, да си технически грамотен и да познаваш триковете за добро обслужване. За да бъдеш успешен барман, трябва да знаеш всичко „отвътре” и „отвън” за професията. Обучението за бармани на „Бар Академия” има за цел именно да запознае курсистите с всеки един детайл в ролята на бармана – познаване на бар оборудването, умения за комуникация с клиентите, класификация на миксираните напитки, речник на термините, познаване на алкохола и правилната му употреба, а всичко това е поднесено посредством практически занимания, чрез които материалът да бъде по-лесно усвоен.

Курсът за „Коктейл Барман“ – първо ниво е направен по учебната програмата на Международната Асоциация на Барманите (IBA) и е проектиран да създаде високи и трайни професионални умения и знания в участниците.  

Курсът е с продължителност 40 часа, разпределени в рамките на 10 дни по 4 часа обучение на ден. Всеки един участник получава учебник, създаден от IBA и преведен на български език. 

Като допълнение към разширената програма, освен теория и практика в кабинетите на „Бар Академия България” се провеждат и допълнителни практики /дневна и нощна/ в топ – заведения в градовете Плевен, В.Търново, Русе и Враца. Тези часове са извън учебната програма и са с цел повишаване на уменията в реална работна обстановка.  

– Лицензиран учебник по програмата на IBA. 

– Теория на професията, хигиена, трудови навици, създаване на екип, психология на клиента. 

– Видове барове, барово оборуване, боравене с него и техники за безопастност.

– Класификация , история и технология на безалкохолните и алкохолни напитки, дегустация на всички категории и методи на миксологията. 

– Основни правила на бариста изкуството. 

– Базов working flair 

– Базов карвинг /гарнитури/ на коктейлите от стандартни и нетипични плодове и зеленчуци 

– Миксиране на основните категории коктейли и топ 30 на най–известните в света с дегустация. 

– Техники за свободно/без мярка/ наливане, с 2, 3 и повече бутилки едновременно.

– Практика зад реален бар в работни и извънработни условия, зареждане и подготовка на бар за работен процес. 

– Ревизии /видове и методи/ – Умения за комуникация, кръстосани разговори с различни типове клиенти, техники за предлагане и убеждаване на клиентите. 

Сертификатът е валиден за над 60 страни на 5-те континента, членове на Международната Асоциация и се издава на английски език, като при кандидатстване за работа в чужбина НЕ се налага лицензиран превод. Документът се издава от централата на IBA намираща се в Сингапур. 

При успешно преминат курс в Бар Академия вие автоматично ставате член и на Българската Асоциация на Барманите. Това ви дава възможност да участвате във всички конкурси и събития, организирани от нея. Също така ще получавате информирация за  професионални семинари и мероприятия, които се провеждат както в България, така и на световно ниво.

Опитните бармани са не само инетрес за клиентите, но също са от изключително значение за всички компании, които са свързани с барманския сектор. Бар Академия съдейства при намирането на работа след успешно завършен курс. Бар Академия България има квота от голяма компания за набиране на кадри за туристически обекти в Европа и други континенти. Успешно завършилите курсовете ни имат ексклузивно право да се явят на интервюта за работа за обявените обекти.

ЦЕНА НА КУРСА: 320 лв.

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ: – Обучение за “КОКТЕЙЛ БАРМАН” в рамките на 40 часа – Учебник  на български език от Международната Асоциация на Барманите – Всички необходими материали и продукти нужни през цялото време на курса – Безплатни консултации – Членство в Българската Асоциация на Барманите – Съдействие при намиране на работа – Международен сертификат на английски език, издаден от IBA – Информация за всички семинари и професионални събития в България