Пастор Илия Миланов: Изцерих Йордан Лечков и шефа на “Кореком”, който имаше 6 тумора в главата!

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

И има защо – от бивш мафиот на дребно и безупречен картоиграч, попаднал под опеката и закрилата на либийския диктатор Муамар Кадафи, само на 32 години осиновен от милиардера шейх Абдулселим Бакуш от Дерна (най-богатият град в Азия по това време), изведнъж Илия Миланов потъва в духовното. Изцерява съгражданина си Йордан Лечков малко преди решаващия мач във Франция и звездното футболно лято в САЩ 1994-та. Възвръща зрението на кларнетиста на Алла Пугачова.

За невероятните му способности са заснети стотици филми, които доказват дарбата му

От две-три десетилетия бившият картоиграч от Града под Сините камъни обикаля света нашир и надлъж. Бил е вече в над 3000 селища в България, близо 40 западноевропейски и азиатски държави, проповядвал е пред 5 млн. души. Най-любимата му дестинация обаче е руската тайга, Сибир, остров Сахалин, където и след разпадането на СССР се намират едни от най-мрачните затвори от сталински тип. Там доизживяват последните си дни най-закоравелите престъпници – серийни убийци, наркодилъри, босове на руската мафия. За последните си невероятни приключения пасторът, владеещ десетки езици, и който, вместо да старее, се подмладява с всеки Божи ден, разказва:

Бяхме добри приятели с Атанас от Сливен – бившият шеф на “Кореком” в града. Често ме упрекваше, че съм създател на нова секта – Евангелската църква. Отговарях му смирено, че ние сме хора, които обичаме родината си и Бога, че имаме надежда, която той няма; че винаги намираме изходния път там, където няма път. Освен че върти доста пари, Наско е и автомобилен състезател. Един ден слиза от скъпата си и мощна машина и… пада пред нея. Има нарушение на вестибуларния апарат, което след това започва често да се повтаря. Когато му правят изследвания в онкологичната болница в Стара Загора, там му откриват 6 туморни образувания – ракови метастази в главата – 4 във фронта на главния мозък и 2 в ствола на малкия. Професорът само го погледнал и казал: „Атанасе, съжалявам много, но с тебе нещата са приключени…” Вместо покорно да очаква края си, Атанас отново посещава брат Илия. И чудото става!

На следващата служба е като кон пред състезание и е сигурен, че ще го спечели

Носи в себе си рентгенови снимки, изследвания и казва: „Ето, в тази папка са шестте снимки с туморните образувания. А ето и тази, след молитвата – там вече няма нищо!”. Когато отива отново при професора с най-новите си изследвания, последният е ошашавен. Изрича само: „Вие, евангелистите, сте безсмъртни!”. Този мой съгражданин в момента кара един огромен ТИР по цяла Европа и държи в жабката на камиона всичките си медицински документи, за да не забравя какво е преживял, уточнява брат Илия.

Пасторът наскоро посещава надлъж и нашир Сахалин – най-източната точка на планетата Земя. Попада при един от най-закоравелите руски престъпници, мафиот от класа, въртял милиарди, търкал наровете на затвора до този момент цели 28 години, обречен и там да си изгние – в Хабаровск. Глас нашепва на брат Илия, че един негов избран син умира и той е отреден да го изцери. Сливналията сам намира пътя до най-зловещата и строго охранявана руска пандела. Посреща го лично началникът на затвора с думите: „Дмитрий (мафиотът – б.а.) може вече и да е умрял. От 14 дни не е кусвал нито храна, нито вода. Ракови метастази разяждат цялото му тяло, мирише вече на труп, навярно вече е умрял”. Мафиотът дори и не вижда пастора, който се е молил за него преди секунди. „Събужда” се с мисълта, че не смърт, а вечен живот го очаква. Коренно променя живота си. Излизайки на свобода, старите му авери обаче буквално го разпъват на кръст, въпреки че е бил тартор на банда от близо 2000 главорези и наркопласьори. Вкарват в тялото му нажежени шишове, пъхат в устата му сода каустик – да млъкне завинаги, но той се оказва костелив орех. Издържа! Макар и с все още жестоки травми, няколко дни по-късно е приет лично от президента Путин.

Пред него и пред спецслужбите отваря досието на престъпната мрежа, която е ръководил близо четвърт век

Следват масови арести, както и заплаха над живота на Дмитрий. В момента топмафиотът е със сменена самоличност, но и с орден за особени заслуги и златен медал за работа с най-големите престъпници. Единствено си контактува с брат Илия. А чудесата на нашенеца не свършват. При д-р Кръстева – шеф на неврологичното отделение в Сливен, закарах един мой приятел с множествена склероза, 26-годишен, баща на две деца – неизцерима болест. Изкара няколко сеанса при нея. Нито мърда, нито шава. А когато го побарнах… – и той направи пред нея един невероятен шпагат!, разказва още брат Илия.

Георги АНДОНОВ