МОСАД ще ни каже за визитата на Борисов в Израел

15
Добави коментар
mignews
mignews

Пламенна реч в защита на бившия си работодател Бойко Борисов публикува във „Фейсбук“ социоложката Румяна Бъчварова, която беше началник на кабинета на бившия министър – председател. Този път тя дава обяснения за посещението му в Израел.  

„Днес бях в студиото на Нова телевизия, когато Деница Гаджева направи слугински скандал на водещите. Изговори куп нелепи неща и обиди към тях в продажност. Исках да кажа за срещите, на които присъствах в Израел. Нетаняху и Шимон Перес приеха и разговаряха с Борисов като с равен по ранг на тях политик. Те оцениха много високо политиката на правителството му и направеното за отношенията между двете държави. Благодари за пореден път и за спасяването на българските евреи.

С очите си видях и усетих „озона“ на истинската политика и непостижимия за нас жест да оцениш един политик по достойнство, дори когато не е на върха на държавната власт. Не намерих сили да разкажа това на фона на късите гащи на Волен Сидеров и крясъците на Гаджева.

Вече не вярвам, че ще доживеем деня, в който в България ще се говори с уважение и благодарност за българската политика и хората в нея, ще се оценява направеното по достойнство, а не според актуалната конюнктура. Колкото по дълго чакаме този момент, толкова повече ще обсъждаме неграмотни и безочливи изменници и плажния изглед на случайно попадналите във властта самовлюбени комплексари.“

Минути след публикуването на поста, Вени Марковски й отговоря:

„Румяна, някой ден ще разберем, от израелските архиви, разбира се, какво точно е направил Бойко, за да го приемат като равен. Дали е с това, че някой (ти?) го е посъветвал да ги посещава, да прави заседания съвместни на Министерски съвет и т.н. Дали е свързано с разследването на атентата в Бургас?

Казвам, че ще го научим от техните архиви, защото от нашите няма шанс. Нито от архивите, нито от живите участници във взимането на решенията за подобряване на отношенията.

А израелските политици показват, че си спомнят направеното добро, дори и когато човек не е на власт. Те не знаят защо Бойко е направил едно или друго нещо – точно така, както и ние не го знаем. Знаят само, че го е направил – точно така, както и ние го знаем.

В България хората не обичат политиците, особено падналите от власт, защото действията им са непонятни. Ти би могла да ни кажеш защо Бойко обяви, че щял да се бори хомосексуалните хора да не влязат във властта, защото това действало пагубно на психиката на народа. Можеш да ни кажеш и защо твърдеше, че ‘Слава Богу, в ГЕРБ всички били нормални’ (демек гейовете са ненормални).  Но няма да ни го кажеш.

Та, по същите причини хората не обичат политиците – защото не знаем на какво се дължи едно или друго тяхно действие или бездействие“.