Жен – шен за вашата красота

9
Добави коментар

Един от най-знаменитите руски лечители д-р Куренов, който е прекарал голяма част от живота си в Китай и САЩ, пише: „Жен-шенът подмладява целия организъм.”
Това е абсолютно вярно, защото жен-шенът е едно универсално средство,  което влияе благоприятно при всякакви проблеми.
Жен-шенът е смятан за една от най-ценните билки в Китай и това не е случайно. Той съдържа вещества, които намаляват стреса и умората, богат е на антиоксиданти, неутрализиращи причиняващите бръчки свободни радикали. От друга страна веществата в него подпомагат регенерацията на тъканите.
Според китайската традиционна медицина билката подхранва петте основни органа – сърцето, бели дробове, далак, бъбреци и черен дроб; подобрява метаболизма на организма, което означава и състоянието на кожата. Всичко това води до забавяне на процеса на стареене и съдейства за намаляване процесите на образуването на бръчки.
За своята  кожа можете да се погрижите, като си осигурите корен от жен-шен, но трябва да вземете Рапах жен-шен (не Сибирски жен-шен). Самото име Рапах означава „универсално лекарство“.
Рецепта:
Два грама корени от  Рапах жен-шен се накисват в 120 мл вода за 30 минути. След това съдът с накиснатия корен се поставя на пара за 45-50 минути. Така приготвеният извлек се прецежда. Половината течност се изпива на гладно, непосредствено преди закуска, останалата част се налива в затворен съд и се оставя за другата сутрин. Приема се по същия начин – на гладен стомах.
Приемът на извлека е от 10 до 30 дни.
Резултатът трябва да е хубав тен, гладка кожа, а бръчките да са намалели забележимо.
Не би трябвало да приемате извлека, ако страдате от някакви заболявания. В такъв случай направете консултация с лекар специалист.