Сумиста: Борисов си направи PR-a на гърба на Сретен Йосич

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

Прокуратурата се опита да зачекне, че Сретен Йосич е бил поръчител. Когато поискахме да бъдем разпитан, като чуха името на Сретен Йосич, нищо не стана. Въпреки това съдията ме осъди. Това заяви пред TV7 от Ловешкия затвор Петър Стоянов-Сумиста, осъден като водач на групата за мокри поръчки „Килърите“ по повод мегаделото. Той разкри откъде познава Сретен Йосич.Двамата били заедно на тържество в Сърбия. Тогава Сумиста се опитвал да регистрира федерации по сумо в няколко балкански държави. Вдовицата на Бай Миле му помогнала с контакти. „Говорихме с него, но нищо не можа да се осъществи“, каза той за Йосич.

Тази „връзка“ на Стоянов с Йосич е била ширко експлоатирана от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Той непрекъснато обяснявал и на тогавашния премиер как хората на Сумиста били „хората на Йосич“. „Не искам да ставам адвокат на Сретен Йосич, но не съм съгласен с това, което се създава в публичното пространство като имидж за него. Бойко Борисов на негов гръб си изгради PR-а“, каза Сумиста.

Той категорично отрече да е вземал пари от Йосич за каквото и да било. „Това са внушения, които се правят напоследък“, обясни той. И попита: „Защо Сретен Йосич трябва да убива Бойко Борисов? Бойко Борисов не екстрадира Сретен Йосич в Холандия. Не го ли екстрадира първа и втора инстанция – Апелативен съд-София? Защо не иска Сретен Йосич да убива съдията?“.

Осъденият на ефективен затвор смята, че е станал лесна мишена, защото бил познат в публичното пространство и защото не криел симпатиите си към социалистическата партия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ: СУМИСТА ТВЪРДИ, ЧЕ БИЛ НАТИСКАН ДА ОЧЕРНИ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ