Променят маршрута на трамваите край “Руски паметник”

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Идеята за реконструкцията на площад „Руски паметник” предвижда трамваите да се движат от страната на бул. „Скобелев”. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт и транспортни комуникации” Любомир Христов. „В момента трамваят обикаля паметника от двете страни, с което накъсва двупосочно автомобилното движение.
Идеята е двупосочно трамваят да се движи в кръга на площад „Руски паметник” от страната на бул. „Скобелев” и да няма част, която да преминава от страната на ул. „Опълченска”, добави Христов. „Идеята е трамваят да се движи по бул. „Цар Борис III”, да преминава през площад „Руски паметник” от страната на бул. „Скобелев” и се включва в съществуващото трасе на бул. „Македония”. Очакванията са времето за преминаване през кръстовището да бъде съкратено с около минута и половина – две и да бъдат намалени задръжките на трамвая”, обясни той.

„Срокът и стойността ще станат ясни, след като приключи изборът на изпълнител. Планираме това да се случи във втората половина на юли-август, когато автомобилният трафик рязко намалява. Ще има затруднения на движението в този участък по време на реконструкцията”, добави Любомир Христов. Той каза още, че според анкетно проучване 64 % от хората предпочитат асфалтова настилка около Руски паметник./БЛИЦ