Задължителните ботуши за зима 2013-2014

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Ботушите са толкова любими на дамите, че не им се иска да се разделят с тях, по което и да е време на годината.

И въпреки че не всички са запалени почитатели на летните им варианти, качествените зимни ботуши са придобивка, без която няма как да минем в снежния сезон. За наш късмет те са не просто топли и практични, но и подбрани внимателно, могат да ни накарат да изглеждаме наистина зашеметяващо!

Какви са последните модни тенденции при дамските ботуши и за какво трябва да внимаваме, когато избираме своя чифт? – Допитахме се до един от най-големите български производители на обувки от естествена кожа – GIDO.

Фирмата произвежда моделите си в град Пещера, като дизайна е поверила на екип от италиански модни специалисти. Така GIDO успява да предложи на дамите 2 в 1 – доказаното качество на българските обувки и ненадминатия актуален стил на „меката на модата”.

Разглеждайки новата зимна колекция на GIDO, веднага ни прави впечатление, че при голяма част от моделите е заложено на комбинация от естествена кожа и естествен велур. И разбираме, защо контрастът на материите успя да се наложи като топ тенденция при обувките този сезон – той ги кара да изглеждат невероятно елегантни, дори и когато са с ниско ходило.

Което пък ни води към въпрос номер 2: На какъв ток да заложим?

От GIDO съветват за ежедневието да изберем ходило с ток от 3 до 5 см. Това е височината, която гарантира, че кракът ви е на достатъчно разстояние от земята, за да не „поема” от нейния студ, като същевременно не нарушава стабилността му, която е жизнено важна при сняг и поледици. Ако пък сте сред любителките на високите токове, заложете на по-дебелите им разновидности. Според дизайнерите на модния бранд най-актуални този сезон са плътните прави и конусовидни токове.

Когато говорим за ботуши и височини, не можем да не попитаме, до къде трябва да стигат ботушите, съгласно последните европейски тенденции? GIDO уверяват, че и тази зима най-хитови са ботушите с височина под коляното и съветват да избирате модели, високи между 30 и 45 см, в зависимост от ръста и предпочитанията. Ако целите по-дискретна визия пък можете да заложите на подходящи боти, които също задължително трябва да са изработени от естествени материали и да са с удобен ток.

На последно, но не и по значение място, нека разгледаме най-актуалните цветове за зима 2013-2014. Що се отнася до ботушите, доминират класическите черно, кафяво и карамел, като сред по-ярските предложения абсолютен хит са тъмно синьо и бордо.

Ако трябва да обобщим това, което е просто задължително за вашите ботуши през тази зима, ще се спрем на трите думи, на които GIDO залага при всяка своя колекция, а именно: Качество, Практичност, Стил.

Онлайн магазин:  www.obuvkigido.com
Фирмен магазин: гр. Пещера, ул. „Михаил Такев“ 127 Б
Фирмен магазин: гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ 3