Singularity University CEE – Global Impact Competition 2014 (GIC 2014)

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Спечели стипендия за Singularity University в Силиконовата долина, Калифорния Мисиятa на Singularity University е да образова, вдъхновява и подкрепя новатори, които чрез прилагане на прогресивни технологии могат да допринесат за разрешаване на големите предизвикателства пред човечеството.
Конкурсите Global Impact Competition (GIC) тарсят проекти, които могат да повлияят положително върху живота на хората, живеещи в региона, където се провеждат.
След огромния успех на първите два конкурса в Централна и Източна Европа, вече е публикувана обявата за набиране на предложения за GIC 2014.
Конкурсът е отворен за проектни предложения от Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Украйна, Унгария, Хърватия, Чехия и Черна Гора.
Проектите трябва да са насочени към подобряване на живота на най-малко един милион хора от
Централна и Източна Европа чрез прилагане на иновативни технологии.
Победителят ще получи стипендия в размер на 30,000 USD, за да участва в обучителна програма – Graduate Studies Program (GSP) през лятото на 2014 година. Стипендията покрива всички разходи за обучение и настаняване (с изключение на пътните).
Предложенията могат да се подават на www.sucee.eu от 6 декември 2013 до 31 януари 2014.
Финалистите ще представят своите проекти пред комисия, съставена от преподаватели от SU и
ръководители на големи компании от региона. Финалите ще се проведат в Будапеща, Унгария, в средата на март 2014 година.

Повече: http://www.sucee.eu/download/gic_cee_2014_press_release_bg.pdf