Кафето означава красива коса

1
Добави коментар
milk1
milk1

Освен, че притежава уникалната способност да ни вдига сутрин от леглото при това само, докато ни облъчи с невероятния си аромат, кафето може да вдъхва живот и красота на косата ни. Служи за енергизиране и подмладяване на набръчканите косми. Кофеинът и антиоксидантите в утайката от сутрешната ни доза ободряваща напитка могат да се използват за изплакване на гривата, за масаж на скалпа или маска, в случай, че разполагаме с повече време.

Използваната утайка е достатъчно силна, за да се използва без добавки, но ако косата се нуждае от стимулиране, за да расте е хубаво да се смеси с масла от бадем, маслина, ший и лен. Ароматът и силата на маската придават на косата неустоима миризма, която се задържа до 2 дни. Порите на кожата се стягат и се подобрява кръвообращението. Нужно е да се прави масаж на скалпа, за да проникнат съставките на кафето в кожата на главата и да отстранят от там мъртвите клетки.

Когато порите и фоликулите на космите се стегнат косопадът намалява до минимум и здравето на косата се възвръща с пълна сила.

Остатъкът от горчивата течност може да се използва за впръскване в косата преди баня. Използвай пулверизатор, за да намокриш обилно и правилно косата си с кафе и след месец ще забележиш как гривата става по-гъста и устойчива на третиране. Процедурата е особено подходяща за мацките, които често използват преса.

Кафето има и оцветяващ ефект. Брюнетките могат да подсилват цвета на косите си като ги изплакват с кафе след баня. Последната стъпка е сушене със сешоар, за да се фиксират махагоновите нотки в кичурите. Косата става лъскава и жизнена.

Снимка: pictures.4ever.eu Автор: Dani

Кафето означава красива косаРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)