Свалиха обвиненията в проституция от актрисата Джан Дзъи („Тигър и дракон“)

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Китайска информационна агенция със седалище в САЩ поднесе извиненията си на китайската актриса Джан Дзъи за това, че я е обвинил в проституция с китайски ръководители, включително сваления Бо Силай.

Сайтът „Boxun News“ признава, че няма никакви доказателства за твърденията си и не се е свързал с актрисата, преди да публикува обвиненията си през май 2012 г.

Говорител на 34-годишната Джан Дзъи каза, че тя ще оттегли жалбата си срещу сайта, ако той спази точките от споразумението, което са подписали заедно и подробности за което не се уточняват. „Boxun News“ писа по-рано, че актрисата от „Тигър и Дракон“ спи за пари и подаръци с китайски ръководители, включително с бившия член на Изпълнителното бюро на Китайската комунистическа партия Бо Силай, който по-късно бе осъден.

Актрисата внесе подобен иск и срещу хонконгски вестник „Apple Daily“. В изявление на английски на главната си страница „Boxun News“ заявява, че е публикувал неверни и неточни информации за Джан Дзъи. „Тези информации никога не трябваше да бъдат публикувани“, пише сайтът и поднася „безрезервните си извинения“ към актрисата.

** Джан става известна на Запад с ролята си във филма „Тигър и дракон“, който печели голяма популярност. След това тя се появява в „Час пик 2“. Следват „Герой“, „Летящи кинжали“ и „Мемоарите на една гейша“.

През май 2006 г. Джан става най-младият член на журито на Кинофестивала в Кан.