Идеи за коледна трапеза – от “Ресторанти Варна”

17
Добави коментар
restorantiv
restorantiv

След Бъдни вечер спокойно можем да се отдадем на любимите си ястия, независимо дали са постни или не.

„Ресторанти Варна“ публикува за Вас съвети за празнична коледна вечеря от едни от най-популярните шеф-готвачи в света.
Печени картофки

„Ресторанти Варна“ представя за Вас съвет от Джейми Оливър – добавете към картофите зехтин, чесън и червен винен оцет ИЛИ масло, кора от портокал и свеж градински чай. Който и вариант да изберете намачкайте леко картофите, за да се увеличи повърхността им. Така те ще станат по-хрупкави.

Друг популярен готвач препоръчва на посетителите на „Ресторанти Варна“ да използват телешки бульон върху картофите за невероятен вкус.

Пуйка

Един от съветите на „Ресторанти Варна“ е да добавите портокал, канела и набор от различни подправки – зърна черен пипер, пръчка канела, бахар, синапени семена, корен от джинджифил, мед, кленов сироп, ким, карамфил, лук, магданоз, захар, анасон. Поставете в голяма тенджера с вода един или два дни преди приготвяне за прекрасна крехкост и вкус.

Други шеф-готвачи препоръчват да се направите руладини от пуешко. „Ресторанти Варна“ съветва да използвате пуешко филе, с пълнеж от градински чай, лук и парче шунка или бекон. Поставете във фурната за 35-40 минути.

Коледни зеленчуци

Джейми Оливър съветва посетителите на „Ресторанти Варна“ да добавят сирене към сварен грах. След като го сварите, изсипете граха, заедно с част от водата и зехтин в тиган. Поръсете с пармезан така, че всяко зрънце грах да е покрито с разтопеното сирене. Няколко капки лимон са специалната препоръка на „Ресторанти Варна“.

Сос от червени боровинки

„Ресторанти Варна“ препоръчва този сос за допълнение към месни ястия. Добавете ябълка към соса за доза екзотика.  Сложете в тиган ябълките, пудра захар, канела и червени боровинки и изчакайте, докато всичко омекне.

Друга идея от специалистите и да  използвате водка и портокалов сок. Сложете боровинките в тиган, добавете плодова захар и портокалов сок. След малко „Ресторанти Варна“ съветва да добавите и няколко капки водка за по-интригуващ вкус.

Сладки хапки и напитки

Един от известните италиански готвачи съветва посетителите на „Ресторанти Варна“ да приготвят хапки от лешници, поляти с карамел за своята празнична трапеза. Сложете в тиган предварително изпечените лешници, заедно с лимонова и портокалова кора, пудра захар и мед. След като ядките се покрият с карамел, разстелете върху оризова хартия, докато изстинат и нарежете на парченца.

Идеята за празнична напитка на Джейми Оливър съветва да добавите сок от нар към шампанско. Така ще получите прекрасна коледна напитка, която ще плени всички гости, според „Ресторанти Варна“.

Това са идеите на „Ресторанти Варна“ и специалистите по света за празнична вечеря на Коледа. А ако готвенето не е Вашата стихия, организирайте си прекрасен празник в ресторантите на Варна!