Кака: Сeeдорф ще бъде страхотен треньор

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Кака и Сеедорф като атакуващ тандем в „Милан“. СНИМКА: РОЙТЕРС

Полузащитникът на „Милан“ Рикардо Кака смята, че Кларънс Сeeдорф ще бъде един от най-добрите треньори след като приключи футболната си кариера.

Напоследък в Италия не спират да се носят слухове, че легендарният централен полузащитник на „червено-черните“ ще наследи поста на настоящия наставник Масимилиано Алегри.

Според медиите на Ботуша собственикът на „Милан“ Силвио Берлускони вече е сключил сделка с бившата звезда и той ще встъпи официално на поста през лятото на 2014 г. Кака, който игра 6 години заедно със Сийдорф в италянския гранд вярва, че полузащитника на Ботафого ще бъде един от най-добрите треньори в света, ако се захване с тази дейност.

„Всичко, което прави Кларънс, го прави с финес. Смятам, че ще се справи много добре като треньор, въпреки че има още много да учи“, заяви бразилецът пред италианския всекидневник „Гадзета дело Спорт“.

Кака се завърна в „Милан“ през лятото, след като изкара 6 сезона в „Реал“ (Мадрид). „Нямах намерение да напускам, говорих с Анчелоти и той искаше да остана. Но клубът започна да инвестира много в млади играчи в централната линия и усетих, че нямам място в титулярния състав“, заяви Кака.

В неделя „Милан“ се изправя срещу вечния си съперник „Интер“ в мач от 17-тия кръг на Серия „А“, където бразилецът ще гони своя гол номер 100 с фланелката на „росонерите“.

ГЕОРГИЙ ГАРЕНОВ

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти