9 съвета против хъркане

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Хъркането е нарушение на съня, което се причинява от затрудненото преминаване на въздуха при дишане, когато мускулите и тъканите в устата ви се отпуснат.

Вижте нашите съвети за намаляване на хъркането!

Избягвайте алкохол, приспивателни и успокоителни, които ще отпуснат допълнително мускулите в задната част на гърлото ви и ще направят хъркането по-лошо. Пушенето също дразни мембраната в гърлото и носа ви.
Пийте достатъчно вода, тъй като дехидратацията създава много проблеми с хъркането, поради увеличаването на секретите в носа, при което мекото небце става лепкаво. Това прави хъркането по-силно и нямате нормален сън. Препоръчително е да приемате вода и други здравословни течности, като билков чай, колкото е възможно повече.
Правете редовно упражнения за раздвижване на цялото си тяло – това ще намали хъркането.
Спането в редовен график определено ще помогне да се намали проблемът с хъркането, тъй като ще можете да имате по-спокоен сън.
Въздухът в спалнята ви трябва да бъде нормално овлажнен – нито много сух, нито много влажен. Сухият въздух предизвиква дразнене в носа и мембраните на гърлото, а високата влажност допринася за развитие на болестотворни бактерии.
Хъркането при бременни жени се появява от наддаването на тегло. Спете на високо повдигната възглавница, за да облекчите дишането.
Запушени или възпалени синуси може да предизвикат хъркане, такат че трябва да се консултирате с лекар, за да вземете лекарства, които да освободят синусите. Има и природни средства, с които можете да направите това.
Има няколко стоматологични уреди, които помагат да се спре хъркането. Консултирайте се с лекар/зъболекар, за да научите за тях.
Промени в начина ви на живот и хранене определено ще помогнат да се отървете от този проблем.

Приемете проблема сериозно, защото хъркането може да доведе до сънна апнея, а това е хронично заболяване, което нарушава съня ви.

 

 

 

Публикувано в категории: Болести и лечение » Здравословен сън

Автор Спасова

Как да премахнем артритните болки с мед?

Ненапразно пчелният мед се използва от човека от хилядолетия насам. Златният еликсир помага при много здравословни оплаквания и се използва като храна и лекарство.

Пелинът има безценни лечебни свойства

Пелинът (Artemisia absinthium) е билка или храст, който достига височина до шест метра.

Движенията насън предупреждават за Паркинсон

Резките движения насън могат да се окажат предупредителни сигнали за бъдещо развитие на Паркинсонова болест.
Учени от университета в Минесота твърдят, че рискът от развитие на Паркинсонова болест може да стане видим чрез някои движения по време на сън.

За какво да използваме самомасаж?

Самомасажът е полезен не само при болки и мускулно напрежение, но и при неразположения като запек или „мързелив” черен дроб.

Какво трябва да знаем за ниското кръвно налягане

Цифрите, които се появяват на екрана на апарата, представляват нивото на систоличното и диастоличното налягане в кръвоносните съдове.

Проф. д-р Петър Манолов: БОДИЛАКС – истинско и трайно решение на запека и килограмите!

Бодилакс е оригинален натурален продукт, съставен от растителни екстракти с еднопосочно действие, предназначен да регулира моториката на стомашно-чревния тракт и по-специално на дебелото черво при нарушения във функцията му, свързани с хронична обстипация /запек/, хроничен спастичен колит, проктоколит, дивертикулоза, хемороидална болест и наднормено тегло.

B17 КОМПЛЕКС – неизвестното оръжие срещу рака

С активна съставка „Леатрил”

100 % натурален продукт, съдържащ vitamin B17 и бета-глюкани

Какво представлява хистерията?

Като начало, да уточним, че хистерия и истерия е едно и също нещо.

На въпроси за вашето здраве отговарят специалистите

Имам кожни обриви, означава ли това, че съм алергичен?

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.
Ябълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза.

БРУФЕН / BRUFEN

БРУФЕН е нестероидно противовъзпалително средство. Неутрализира инфекции, понижава температурата, действа обезболяващо. БРУФЕН под формата на суспензия е подходящ вариант за овладяване на умерени болки, болестни състояния при ревматоиден артрит, артроза, болки при месечен цикъл. При деца под 12-годишна възраст се допуска прием на суспензията при простуда с висока температура и остра болка. Продуктът започва да действа след около половин час.

Пет инструмента за натурална детоксикация

Процедурите за детоксикация са на мода и на почит; появяват се все нови и нови “инструменти” за очистване на организма – особено през пролетта. Някои от тези програми са само по джоба на богати хора или звезди с висок рейтинг. Истината е, че чудесен ефект може да се постигне и по съвсем простички и познати начини, при това в домашни условия.