УЖАС: Лепило за нокти обезобрази половите органи на момиче (СНИМКА 18+)

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Китайско лепило за нокти жигоса 12-годишно момиче от София.

Ученичката е получила втора степен изгаряния на дупето, след като тубичката се разляла и съдържанието пробило анцуга и бикините й, съобщава „Телеграф“.

За драмата разказала бабата на детето Таня Борисова.

Към момента не е ясно какво е здравословното състояние на малката.

Това е втори случай на изгаряне с лепило „Нейл глу“. Преди дни жена от Монтана се оплака, че е получила изгаряния от втора до трета степен по пръстите на ръцете. Тогава от регионалната здравна иснпекция потвърдиха, че китайското лепило съдържа цианоакрилат, който е токсичен и може да изгори дори материи като кожа и дърво. 

12-годишното момиче купило лепилото от магазин в кв. „Овча купел“ за 2,40 лв. Когато си намазала ноктите, забелязала, че те започнали да се набръчкват. Уплашила се, скочила и разляла тубичката. Искала да се измие, но лепилото не се отмивало с вода.

При ставането то изгорило дрехите й. Около 15 см от дупето й е в мехури. Кожената дамаска на дивана също има дупка, както и паркетът. 

Момичето е отведено от родителите си в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“. Случаят събрал целия персонал.

В следващите 10 дни Мария постоянно ходи да й пукат мехурите, а цялото й лечение струва 70 лв.  Междувременно майката на детето купила още 3 лепила с фактура, които дала за изследване. После пуснала сигнал в Комисията за защита на потребителите. От там й казали, че до месец Министерството на здравеопазването трябва да вземе отношение по случая.

От ведомството назначили проверка, отшили в магазин „Червеният дракон“, но намерили само едно лепило. Установен е произходът на стоката и здравното министерство взело решение за изземването й от пазара.