Ламиниран паркет Венге – екзотични ярки модерни интериори

1
Добави коментар
parketilazur

С ламиниран паркет в цвят венге е сигурно, че ще привлечете внимание, независимо колко интересна е останалата част от интериора Ви. Това не е просто популярен или дори модерен декор – този цвят е философия и стил.
Венгето е от африканските екзотични видове, растящи в джунглите на Камерун, Заир и Конго. Екзотиката, присъща на този декор е просто по подразбиране. Дървото е наистина уникален вид сред дърветата на Европа и Америка, едва ли можете да се срещнете нещо подобно другаде.

Венге е много силно, богато на етерични масла дърво, ценното е необичайният му цвят. Това е много е тъмно, почти черно дърво, което е с ясно видими нюанси на шоколад и разтопено злато. Въпреки това, постиженията на съвременните технологии използвани от водещите производители на ламиниран паркет, адекватно възпроизвеждат тези дървесини и както като цветове, така и като рисунък.

Малко за тенденциите и правилата за съчетаване на венге в интериора.
За класическите интериори венге като цвят едва ли е много подходящ – твърде необичайно, ярко и наситено. Този декор е подходящ за модерен стил декор – хай-тек, техно и много техни вариации.
Ламиниран паркет венге професионални дизайнери препоръчват да се монтира в помещения със северно изложение. Такъв тъмен, почти черен под не е много удачно да се съчетава с топли цветове, но е подходящо и красиво със „студени“ цветове в техно стил или хай-тек. Естествено, толкова тъмен под е подходящ за светли стаи, може да се каже че идеалния случай е с бели или кремави стени.
Интересното е, че интериор с под венге се съчетава чудесно с хром или метал в техно стил, а също така и с ярки и флорални мотиви.Ламинираният паркет с цвят венге – винаги е уникален! Ако сте склонни да се насладите на уникалност и модерни решения – този цвят е просто създаден за вас. Структурата на дърво венге е сложна и странна, не е като нашите обичайни дървета.
Ако искате пода да се превърне в не толкова значим акцент в интериора – изберете ламинат с от по-леки и не много контрастни структури на този вид.
В най-тъмните декори структурата на дървото е изразена не толкова ясно – това покритие изглежда по-равномерно и по тази причина тези ламинирани паркети са наистина най- универсални.. Подходящи са за по – „сдържан“ интериор, както и за техно стил, където прекомерен контраст на пода не е много подходящ. Такъв ламиниран паркет е уместен апартамент – ателие, особено ако се комбинира със светли стени или мебели.
Ако напротив, искате пода Ви дълбоко и точно да предаде структурата на дърво венге – има доста декори в колекциите ламинат на всички производители, които превъзходно възпроизвеждат например африканско дърво. Никой уважаващ клиентите си производител не пропуска да предложи в колекциите си ламиниран паркет, наподобяващ тази екзотична дървесина.
Съчетанието от естествена текстура и шарка венге, но в избелен вариант е много лек, почти в бялата гама. В този случай, възножностите за съчетаване на цветове са отворени, почти безгранични! Този тип ламиниран паркет венге лесно можете да комбинирате с тъмни мебели модерна форма – и комбинацията би била почти винаги успешна.
Разгледайте нашият каталог с ламиниран паркет , който предлагаме, за да изберете най- подходящият за Вас ламиниран паркет.