Как да си направим перфектно капучино

7
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Как да си направим перфектно капучино

Леля Ог
23.12.2013
Полезно
17 Views

Перфектното капучино е истинско произведение на изкуството. Леката пяна не се смесва с еспресото, като двата елемента се допълват взаимно по неповторим и галещ сетивата начин. Истинските ценители обръщат внимание на всеки детайл до постигането на съвършенство. Няма как да приготвите перфектно капучино, ако не затоплите млякото до идеалната температура. За целта може да използвате термометър за определяне на запенване на млякото, който ви осигурява съвършеното допълнение към любимата ви кофеинова напитка.

Знаете ли, че млякото не е желателно да се затопля над 75 градуса?! От тази малка подробност зависи качеството, вкуса и вида на капучиното. Една от най-големите грешки в кафенетата и ресторантите е прегряването на млякото, което  променя вкуса и текстурата му. Ако кафето трябва да се затопля до 92 градуса, то за млякото са достатъчни и 70 градуса. Точно тук е уловката – да затоплите млякото точно толкова, колкото трябва. Но как да стане това?

Вероятно ви е трудно да прецените колко да затоплите млякото в домашни условия? Ето тук може да помогне термометърът за мляко, който е снабден с щипка за закрепване от стомана. Той е идеалният ви помощник при приготвянето на перфектното капучино за перфектната сутрин.

За оптимални резултати с термометъра за определяне на запенване на бялата напитка използвайте мляко с по-висок процент на масленост. Препоръчва се и употребата на чаши от стомана или керамика. Щипката за закрепване ще ви улесни в монтирането й и използването на термометъра. Препоръчителната температура е 55-75 градуса.

Втората грешка при приготвяне на капучино е прекалено многото въздух в млякото. Вместо да получите копринена и кремообразна текстура, напитката има тежък нагарчащ вкус. Качеството на парата определя и качеството на самото капучино, затова се снабдете с термометър за мляко и се радвайте на невероятния му вкус ден след ден…

 

 

                                                                     

Как да си направим перфектно капучино 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Коментирай

Коментари

как да как да направя капучино кафе мляко перфектно капучино термометър за мляко 2013-12-23

Check Also

  Трикове в готвенето на месо: – Шницелите стават по-вкусни и крехки, ако преди да …