Шпионите подписаха етичен кодекс – Детективи – Любопитни факти и статистика за случаите на частни детективи – Детективска…

7
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Компаниите, които се занимават с този бизнес решиха да направят така, че клиентите, търговците и законoдателите да се чувстват по-спокойни за дейността им. Във вторник те приеха кодекс на поведение, който огласиха заедно със сенатора Чък Шумър, който по-рано наричаше проследяването офлайн „обезпокоително и разстройващо”. Девет компании подписаха кодекса, а той обещава основно две неща. Първото е в магазините ще бъдат поставени знаци, че се използва проследяваща техника. Второто е да има и инструкции, как клиентите могат да се изключат. Винаги остава съмнението обаче, че табелите могат да се поставят така, че да не бъдат забелязвани.

В повечето случаи проследяващата техника регистрира MAC адреса на телефона, който не може да бъде свързан със самоличността. Който не иска бъде следен трябва да изключи Wi-Fi и Bluetooth функциите на телефона си, а най-сигурно, пък макар и немислимо е да го остави вкъщи.