Първата кино радост на 2014 г.: „Вълкът от Уолстрийт“ (видео)

1
Добави коментар
agroplovdiv
agroplovdiv

Първата кино радост на 2014 г. няма да е просто шоколад, а повече от „Моцарт“. На 10 януари ще е премиерата на „Вълкът от Уолстрийт“. Най-големите в киното, тандемът мечта, са свещенодействали при създаването му – режисьорът Мартин Скорсезе и актьорът Леонардо Ди Каприо.

Филмът разказва за бога на борсата, ексцентричния любовник, съпругът и бащата, лудия наркоман и човекът, за който няма граници … вълкът на Уолстрийт. Денем печели хиляди долари на минута, нощем ги пръска за дрога, секс и забавления по целия свят. Мартин Скорсезе е прочел автобиографичната книга на брокера Джордън Белфорт и е поискал да я разкаже по своя начин. Това е историята на един гений с лош късмет.

В главната роля се превъплъщава Леонардо Ди Каприо, а сюжета разказва за отказа на Белфорт да сътрудничи на властите по време на криминален случай през 90-те години. Мащабната и тежка измама, в която е замесена мафията, оказва влияние не само на Уолстрийт, но и на целия банков свят.

Заради отказа си да даде информация и заради обвиненията в пране на пари, Джордън Белфорт прекарва 22 месеца в затвора – преживяване, което променя изцяло живота и вижданията му.

От създаването на филма се знае още, че в него има неприлични сцени, за заснемането на които Ди Каприо е отказал дубльор.

39-годишният актьор признава, че след „Авиаторът“ (където режисьор е отново Скорсезе), това е вторият проект в живота му, от който наистина е бил обсебен. 

Във „Вълкът…“ участват още Матю Макконъхи, Жан Дюжарден, Джон Фавро, Кайл Чандлър, Джон Бернтал, Джона Хил, Роб Райнър.

Филмът е най-продължителният по времетраене, създаден от Мартин Скорсезе досега – 2:59 часа.